· · Коментари: 1
кућни љубимац

Шта значи када пас лиже усне: Жели да нам пошаље важну поруку

Пас може много тога да нам поручи говором тела

1656356202_puppy-3979350_1280.jpg
Фото: пиxабаy

Ако видите пса како лиже усне, можете да предпоставите да једе, али ако у близини нема хране, пас би могао да лиже усне јер се око њега дешава нешто што доживљава као претњу. Лизање усана је врста комуникације пса, а пас који лиже усне користи говор тела да би вам рекао како се осећа.

Облизивање усана код паса је гест смиривања. Пси показују одређена понашања и радње када су под стресом или им је нешто непријатно. На овај начин могу да пошаљу поруку да су забринути.

Прочитајте још: Савети стручњака пре куповине РАСНОГ ПСА: Ево шта да урадите и на шта да обратите пажњу

Пример овога може да се види код пса кога изгрдите јер је нешто лоше урадио јер вас он у том тренутку види као претњу. Ово је начин пса да каже да он није претња особи која се понаша непријатно.

Да би се све завршило позитивно, "замолите" свог пса да уради нешто једноставно што вец́ зна, на пример, да седне. Наградите га посластицом и похвалом. Покушајте да се играте са својим псом неко време да бисте се повезали и помогли му да се опусти.

Још један важан могуц́и разлог за прекомерно лизање усана код паса је здравствени проблем. Пас би могао да лиже усне због мучнине, болести зуба или болова у устима. Када сте у недоумици, требало би да се обратите свом ветеринару.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.