Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пси

Ваш пас воли да једе мачије посластице: Проверите да ли би то смео да ради

Ако имате пса, вероватно сте приметили да ће лако посегнути за мачијим посластицама

1648827305_puppy-gafb80002d_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Упркос старој пословици "Слажу се као пас и мачка", све чешће куце и маце постану нераздвојне. Доста људи се одлучује  за оба љубимца, а они могу живети у истом дому без икаквих проблема. Али, када је храна у питању, колико је паметно дати псу мачију храну, у првом реду мачије посластице?

У суштини, свом псу можете дати посластице намењене мацама, јер оне нису лоше по њих. Али, никако не треба да заборавите да ово треба да радите само повремено. Пси и мачке имају различите нутритивне потребе, па би идеално било да што ћешће конзумирају храну прилагођену томе. Тако да, требало би да избегавате и обрнуте ситуације - а то је често давање псећих посластица мацама.

Ветеринари саветују да не би требало давати псима мачију храну, укључујући и посластице јер  садржај влакана, протеина и осталих материја не одговара потпуно организму пса. Посебно треба водити рачуна о јетри и бубрезима код паса - мачија храна садржи већи проценат протеина што не одговара потпуно  раду ових органа.

Прочитајте још: Зашто пси гризу и лижу своје ноге? Постоји више разлога за то

Мачија храна је калоричнија, па честим конзумирањем пас може постати гојазан. Гојазност може проузруковати и остале здравствене проблеме.

Уколико само повремено дајете псима посластице намењене мацама, вероватно неће бити последица. Али, трудите се да то буде што ређе и количински мање!

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas