· · Коментари: 0

Зашто су БУНДЕВЕ добре за ПСЕ: Здравствене предности због којих обавезно треба укључити бундеву у исхрану љубимца

Бундева је суперхрана којом можете нахранити свог пса и подићи његов имунитет

1656431111_welsh-corgi-pembroke-g61e70d65c_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Садржи есенцијалне микронутријенте и влакна које га чине веома хранљивом посластицом. Бундева такође помаже у уклањању вишка воде из дигестивног тракта пса. Проверите како бундева може да помогне у општем здрављу вашег пса или да буде корисно средство у лечењу акутних проблема са варењем или кожом.

Прочитајте још: Терапеутска МАСАЖА ПАСА: Помаже и психичким и физичким потребама вашег љубимца

1. Бундева је богата хранљивим састојцима

Бундеве имају мало калорија, али су богате мноштвом есенцијалних витамина и минерала. Бундева, наранџаста лепотица каква јесте, садржи високу концентрацију витамина А (бета-каротен). Такође садржи много калијума, који помаже у регулисању крвног притиска, побољшава здравље мишића и помаже у метаболизму. Такође садржи мање количине разних здравих хранљивих материја, укључујући витамин Ц, гвожђе, фосфор, магнезијум и фолат, да споменемо само неке. Наравно, конзервисана бундева за псе је одлична алтернатива ако немате свежу бундеву при руци.

2. Бундева је добра за очи 

Витамин А је неопходан за здравље ваших очију, и није ништа другачије када је у питању ваш пас. Витамин А промовише здравље очију и развој ноћног слепила и других дегенерација ока. Пошто је витамин А растворљив у мастима, пире од бундеве за псе са мало здравог уља учиниће да хранљиви састојци буду још снажнији. 

3. Бундеве јачају имунитет

Витамин Ц је саставни део имунолошког здравља у целом свету. Када се комбинује са витамином А (бета-каротен), Е и другим антиоксидансима може помоћи у спречавању развоја одређених карцинома. Антиоксиданси помажу у уништавању слободних радикала, или „оксиданата“ у систему вашег љубимца. Док су оксиданти природни део свачијег имунолошког система, превише оксиданса може допринети настанку рака и оштетити тело. Појачајте имуни систем вашег љубимца укључивањем свежих извора антиоксиданата, попут оних у бундеви.

4. Бундеве хидрирају кожу и длаку

Бројни хранљиви састојци у бундеви, укључујући витамин А и цинк, побољшавају кожу и длаку вашег љубимца. Висок садржај воде у месу бундеве такође доприноси гипкој кожи и сјајној длаки. Можете чак и пробати бундеву за псе са алергијама. Храњиве материје и влага могу помоћи у смиривању упале и бржем зацељивању оштећене коже, док пробавни подстицај може помоћи да се подржи имуни систем вашег пса и спречи неке од реакција на првом месту.

5. Бундева подстиче правилно варење

Знак доброг здравља вашег пса се може видети кроз столицу вашег пса. Тврде столице оптерећују црева вашег пса. Додавање мало бундеве у исхрану вашег пса обезбеђује неопходан извор влакана који ће вашем псу омогућити да лако и излечи затвор. Бундева за узнемирени стомак пса има толико предности. Пошто пси могу добити рефлукс киселине, додавање пиреа од бундеве за псе кроз њихову исхрану је савршено за контролу затвора и дијареје.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.