· · Коментари: 0
КУЋНИ ЉУБИМЦИ

Због чега се сматра да је ПРЕДЕЊЕ мачака ЛЕКОВИТО?

Сви који имају маце за кућне љубимце, знају колико умирујућ може бити звук предења.

1635098993_cat-g06b8d1e63_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Мачке су независне, слободне и емоционално независне животиње. Врло су инстиктивне, увек слушају своју интуицију, а у Египту су их некад сматрали животињама заштитницима.

Свакако једна од најнеобичнијих и најнежнијих ствари у вези са мачкама јесте предење.

Прочитајте још: ПРОВАЉЕНЕ СУ! Због ОВОГА мачка воли да вам лиже косу

Када мазимо мачку можемо одмах осетити како нас стрес напушта.

Мажење са мачком је нешто најнежније и одмах буди осећај унутрашњег мира, среће и љубави. Мачке преду на фреквенцији од 20 до 140 Хз, што може имати лековито дејство на људски организам и емоције.

Фото: Пиксабеј

Вибрације током предења помажу да смањите стрес и нервозу, а постоје тврдње да могу помоћи код диспнеје, односно код отежаног дисања.

Зашто је предење лековито?

Истраживања показују да власници мачака имају 40% мањи ризик од срчаних удара, а предење позитивно делује и на крвни притисак, здравље костију и благотворно је за мишиће.

Помаже да се ослободите опсесивних и негативних мисли.

Предење мачке се често назива и најнежнија медитација, па вас може потпуно опустити и обновити добру енергију.

Фото: Пиксабеј

Када мачка почне да преде док је мазите, то значи да она позитивно реагује на вашу енергију. Затворите очи и слушајте фреквенцију коју машта продукује док преде, кроз пар минута требало би да се осетите растерећеније и мирније.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.