· · Коментари: 0

5 САВЕТА ЗА НЕГУ ВРАТА И ДЕКОЛТЕА ПОСЛЕ 40. ГОДИНЕ: Смањите знакове старења на најнежнијем подручју коже

Корсети, хаљине са изрезом и гола рамена враћају деколте у фокус. А како неговати врат и деколте тако да изгледају младо и једро?

1685356707_shutterstock_420205198-Julia-i-amal.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Иако је кожа на лицу чвршћа и отпорнија од оне на врату и деколтеу, често добија пуно већу пажњу, што и не чуди толико, с обзиром на то да је најизложенија. Али с овогодишњим модним трендовима и све вишим температурама, деколте је поновно у фокусу, те заслужује посебну негу.

'То подручје има мање лојних жлијезда, а слој липида мањи је 30-40% у поређењу с лицем, па ће се први знакови старења коже пре приметити на деколтеу него на лицу', тврди козметичарка славних Јоанна Цзецх за британски Вогуе.

Како успорити појаву првих знакова старења коже, те правилно неговати деколте и придати му пажњу коју заслужује? Следите ових 5 корака:

Нега коже

Стручњаци увек истичу да нега коже лица не завршава с брадом, већ је треба продужити до брадавица. 'Негујте деколте једнако као што негујете лице и тело – треба да добије тај двоструки третман', тврди Цзецх.

Дакле, сваки серум и крему, било да се ради о хијалуронској киселини, ретинолу или витамину Ц, те сва средства за хидратацију користите редовн и на подручју деколтеа. Такође, за додатну хидратацију и негу, можете повремено користити и маске дизајниране посебно за то подручје.

Заштитни фактор

Већ смо сигурно досадни с овим, али понављање је мајка знања: уколико излазите из куће у одећи отвореног изреза, не заборавите и на деколте да нанесете крему са заштитним фактором.

Третмани

'Изложеност сунцу узрокује боре и обешеност коже као и хиперпигментациј,е те неуједначени тон коже', упозорава др. Марyам Замани која предлаже стручне козметичке третмане попут дермалних филера, мицронеедлинг у комбинацији с радиофреквенцијом, те ласерске третмане који побољшавају тонус и еластичност коже, стимулишу производњу колагена, те уједначавају тен.

Бронзер и хајлајтер

У данашње време могуће је да истовремено избегавате сунце и имате предиван препланули тен. Захваљујући производима за самопотамњивање, бронзерима и хигхлигхтерима, кожа ће изгледати преплануло и сјајно, а нећете ризиковати оштећења од сунца.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.