Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Нега коже врата подједнако је важна као и нега лица: И светске звезде су свесне тога, а ово су корисни савети које би требало да примените

На негу коже врата многи заборављају, што је велика грешка

1692012949_shutterstock_384278353.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чињеница је да се не помиње често, кожа врата захтева исту негу као и лице. Кожа на вашем врату је заправо много тања, сува и редовно је под стресом због сталног кретања главе. Поред тога, на кожи вашег врата има релативно мало лојних жлезда, па су и њена еластичност, као и способност одбране и отпора, такође ниже.

А шлаг на торту је то што се, када је заштита од сунца у питању, често дешава да нега кожа врата СПФ кремом једноставно изостане. Све ово на крају резултира чињеницом да без одговарајуће неге кожа на врату може почети да се бора раније него на лицу и тако лако поквари укупан изглед.

Пре него што дођемо до конкретних савета за негу коже, важно је да попричамо мало о свом начину живота. У многим случајевима, лоше држање или неправилан положај за спавање су одговорни за хоризонталне боре на врату. Вероватно сте већ приметили да ако цео дан гледате у лаптоп, са благо нагнутом главом напред, до вечери се на вашем врату појављују две или три ружне хоризонталне линије. Ови жлебови ће временом постати трајни ако не покушате да надокнадите неправилно држање.

Увек покушајте да држите главу подигнуту уместо да је нагињете напред, повуците рамена уназад и држите равно. А када идете у кревет, покушајте да спавате са што је могуће равнијим вратом. Посебни јастуци за потпору врата у томе много помажу. Али редовно пливање и, наравно, јога такође могу много помоћи у постизању доброг држања .

Нега коже врата

Ако свесно обратите пажњу на своје држање, правилна нега врата може доћи као други корак. Као и код ваше рутине неге коже, такође је веома важно за негу врата да темељно очистите врат пре наношења било чега. Након чишћења можете приступити хидратацији, за коју безбедно можете користити своју омиљену хидратантну крему коју такође наносите на лице.

Ако сте веома свесни, можете потражити крему специјално развијену за негу врата, али је у ствари најважније да сува кожа врата увек буде хидратизована. Ако желите да појачате ефекат, користите крему богату витамином Ц , витамином Е или витамином А. Укључите ова два корака у своју јутарњу и вечерњу рутину, а као трећи корак никада не заборавите заштиту од сунца током дана!

Нега коже врата и познате даме

Познате личности су веома свесне неге врата, па је вредно добити неколико савета од њих. Џеј Ло, на пример, од двадесетих година поклања велику пажњу заштити од сунца, а њен врат није изузетак. Свако вече пре спавања темељно чисти кожу, а ноћу, наравно, користи хидратантну крему. Ни Никол Кидман са набораним вратом нисмо видели. Када је у питању нега коже, глумица се куне у витамин Ц и један од супер серума, ретинол. Наравно, можете безбедно да користите ретинол од врата надоле, чак и на деколтеу. За Елизабетг Харли на први поглед кажу да је њена рутина неге коже помало чудна, али ако изгледа овако невероватно са 58 година, мора да ради нешто како треба. Она наноси хидратантну крему на кожу десет пута дневно: крема се наноси на врат сваких 10 пута, а само шест пута на лице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas