Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ЛИЦА

Будите као МЕРЛИН МОНРО: Ево зашто је увек користила КОРЕКТОР и како изабрати онај прави?

Коректор се у свету сматра једним од најпопуларнијих козметичких производа

1666733346_ed60713b8691e5b37a4e805bde5133c298ca2702.jpg
Фото: Profimedia
Oglas

Коректор за лице је подлога потребна за маскирање мањих несавршености коже као што су црвенило, вене, старачке пеге, модрице испод очију, фине линије и проширене поре. По први пут су о њему почели да причају касних 1920-их, када је америчка хемичарка Лидија О'Лири смислила посебан алат за себе да блокира мадеж на лицу. Прве коректоре користиле су многе холивудске глумице, међу којима је била и Мерилин Монро.

Прочитајте још: Разлози због којих се САВЕТУЈЕ да треба да пустите СЕДУ косу: Предности ће вас изненадити

Коректор за лице садржи више нежних састојака, има лагану, провидну текстуру која се стапа са подлогом, покривајући несавршености коже. Дакле, коректор није само боје меса, већ и зелене, жуте, лила и других боја.

Прочитајте још: Имате перут и сврби ваш кожа главе? Направите смесу од ДВА САСТОЈКА и драстично умањите проблем на природан начин

Коректори су течни, чврсти и кремасти. Да бисте пронашли свој савршени спој, тестирајте кандидата пре куповине: нанесите коректор на Т-зону или доњи угао вилице и размажите га прстима или сунђером. Ако не желите да покушате, запамтите неколико једноставних правила.

Течни коректор је погодан за комбиновану и старију кожу, јер се лако наноси слојевима и остаје невидљив.

Крема ће бити најбоље решење за масну кожу, јер такав коректор има богатију текстуру и густо прекривање. Много им је лакше сакрити плаву или жутост испод очију.

Чврсти коректор треба да користе власници нормалне, суве и комбиноване коже.

Примена за различите флеке и несавршености

Да бисте прикрили црвенило, потребан вам је зелени коректор. Главно оружје за неутрализацију старачких пега и њихових трагова је љубичасти. Најбољи коректор за модрице испод очију је жути. Да бисте сакрили подочњаке, од којих пате многи радохоличари, помоћи ће коректор за 1-2 нијансе светлији од ваше коже.

Прочитајте још: Фризер саветује: Ова фризура ће вам дати млађи изглед, а ево која техника фарбања је идеална уколико имате седе

Уопштено говорећи, најлакши коректор је кључ вашег беспрекорног изгледа. И све зато што се лако носи са свим несавршеностима коже, а да се не истиче на лицу.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas