Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA LICA

Budite kao MERLIN MONRO: Evo zašto je uvek koristila KOREKTOR i kako izabrati onaj pravi?

Korektor se u svetu smatra jednim od najpopularnijih kozmetičkih proizvoda

1666733346_ed60713b8691e5b37a4e805bde5133c298ca2702.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Korektor za lice je podloga potrebna za maskiranje manjih nesavršenosti kože kao što su crvenilo, vene, staračke pege, modrice ispod očiju, fine linije i proširene pore. Po prvi put su o njemu počeli da pričaju kasnih 1920-ih, kada je američka hemičarka Lidija O'Liri smislila poseban alat za sebe da blokira madež na licu. Prve korektore koristile su mnoge holivudske glumice, među kojima je bila i Merilin Monro.

Pročitajte još: Razlozi zbog kojih se SAVETUJE da treba da pustite SEDU kosu: Prednosti će vas iznenaditi

Korektor za lice sadrži više nežnih sastojaka, ima laganu, providnu teksturu koja se stapa sa podlogom, pokrivajući nesavršenosti kože. Dakle, korektor nije samo boje mesa, već i zelene, žute, lila i drugih boja.

Pročitajte još: Imate perut i svrbi vaš koža glave? Napravite smesu od DVA SASTOJKA i drastično umanjite problem na prirodan način

Korektori su tečni, čvrsti i kremasti. Da biste pronašli svoj savršeni spoj, testirajte kandidata pre kupovine: nanesite korektor na T-zonu ili donji ugao vilice i razmažite ga prstima ili sunđerom. Ako ne želite da pokušate, zapamtite nekoliko jednostavnih pravila.

Tečni korektor je pogodan za kombinovanu i stariju kožu, jer se lako nanosi slojevima i ostaje nevidljiv.

Krema će biti najbolje rešenje za masnu kožu, jer takav korektor ima bogatiju teksturu i gusto prekrivanje. Mnogo im je lakše sakriti plavu ili žutost ispod očiju.

Čvrsti korektor treba da koriste vlasnici normalne, suve i kombinovane kože.

Primena za različite fleke i nesavršenosti

Da biste prikrili crvenilo, potreban vam je zeleni korektor. Glavno oružje za neutralizaciju staračkih pega i njihovih tragova je ljubičasti. Najbolji korektor za modrice ispod očiju je žuti. Da biste sakrili podočnjake, od kojih pate mnogi radoholičari, pomoći će korektor za 1-2 nijanse svetliji od vaše kože.

Pročitajte još: Frizer savetuje: Ova frizura će vam dati mlađi izgled, a evo koja tehnika farbanja je idealna ukoliko imate sede

Uopšteno govoreći, najlakši korektor je ključ vašeg besprekornog izgleda. I sve zato što se lako nosi sa svim nesavršenostima kože, a da se ne ističe na licu.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas