Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли бисте опрали косу БРАШНОМ?

Да ли бисте пробали овај тренд у домену лепоте?

1633780273_Depositphotos_231319632_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Уколико вам се коса масти, а прали сте је пре само дан или два, можете покушати да је "оперете" на мало другачији начин. Уместо скупих препарата испробајте једноставан трик са брашном.
Да ли сте чуле за прање косе брашном? Овај најновији бјути тренд на прву лопту звучи помало необично, зар не?

Ипак, жене које су га пробале дале су свој суд – коса им никада није била лепша. У чему је трик?

Скроб из брашна топи масноћу са корена и са косе. Осим тога, нека брашна – попут раженог или оног од леблебије – негују косу јер садрже витамин Б5, цинк и гвожђе. Храњиве материје такође јачају косу. Ако се одлучите за овај третман, избегавајте брашна која садрже пуно глутена - пшенично или спелтино брашно.

Прочитајте још: Омиљени ФРИЗЕР ПОЗНАТИХ за Магазин открива: Које фризуре се лако одржавају, шта прија коси и РАЗБИЈА МИТ о фарбању!

Коса након прања с брашном добија више волумена и постаје мекша. Пошто је брашно пХ-неутрално, не надражује осетљив корен и помаже против перути и проблематичне коже.

Како опрати косу брашном?

Прање косе сувим брашном звучи попут немогуће мисије, али је заправо сасвим једноставно. Помешајте чашу воде са четири кашике брашна и мешајте док не настане кремаста паста.

Оставите мјешавину на коси барем пет, али не дуже од 10 минута. На крају добро исперите косу обичним шампоном.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas