Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Да ли сте знали? Ове ПРОБЛЕМЕ можете решити обичним чајем

Чај не служи само као помоћ када смо болесни

1601896896_caj.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Иако многи људи чај пију искључиво када су прехлађени или болесни, многи не знају да овај напитак може користити и у служби лепоте.

Прочитајте још: Никако врућа вода и јаки шампони: Како неговати ЦРВЕНУ БОЈУ КОСЕ

Чај се пије у свако доба године за релаксацију или разне тегобе, али можете га користити и како бисте коси вратили сјај, добили препланули тен или елиминисали неугодан мирис ваших стопала.

Фото: деспоситос

Враћање сјаја коси

Чај је добар за косу која је изгубила сјај. Исперите косу зеленим или црним чајем и подстаћи ћете њену живост. Након што сте чај оставили да одстоји 15 минута у врућој води, пре употребе нека причека још неколико сати или чак преко ноћи. Прелијте га преко тек опране косе и оставите да делује десетак минута. Након тога још једном оперите шампоном.

Умирује опеклине од сунца

Ако сте случајно зарадили опеклине од сунца, искориш'ене врећице од чаја могу ублажити бол и црвенило. Неколико врећица чаја ставите у лагану тканину и прислоните на оштећену кожу.

Убоди комараца понекад толико сврбе да ненамерно направимо ранице због чешкања. Против тога могу помоћи хладне искориш'ене врећице чаја од камилице које једноставно треба ставити директно на убодено место.

 Подочњаци и натечене очи

Брзинско решење за натечене очи и тамне подочњаке крије се такође у искориш'еним врећицама чаја. Узмите врсту еарл греy и прислоните на очи. Теин из чаја помоћи ће сузити крвне жилице испод коже и елиминисати натеченост.

Ако имате овај проблем, намачите ноге у охлађеном чају јер танини који се налазе у њему делују против бактерија и гљивица.

Хидратизује суву кожу

На суву кожу добро ће деловати зелени чај. Након што га охладите, ставите чај у бочицу с распршивачем или на вату, па аплицирајте на лице два пута дневно. Тако ћете сузити поре, уклонитинечистоће, и кожа ће добити сјај.

 Умирује кожу након депилације

Црвенило, ситне посекотине и свраб врло су честа појава након бријања ногу или  пазуха, а и ту вам може помоћи чај. На озлеђене делове коже прислоните искориш'ене и охлађене врећице црног чаја који ће деловати попут облога.

Бојење косе

Чај ће мало потамнити плаву косу јер у себи има природне састојке који изазивају тамњење. Треба вам три до пет врећица чаја који треба скувати у мање воде него што бисте да га припремате за пиће. Коса треба бити натопљена чајем барем сат времена да боја делује.

Прочитајте још:  МУСТ ХАВЕ ове јесени: Смејали сте мами, а сада ТРАЖИТЕ њен САКО!

 Тамњење коже

Као што можете обојити светлу косу, чајем можете и потамнети тен. У купку убаците неколико врећица црног чаја и уживајте двадесетак минута, пише Хуффингтон Пост. Додаје да ће осећај можда бити мало лепљив и необичан, али ћете добити мало боје на безопасан и природан начин.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas