Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Длачице на овим деловима тела никако не би требало да уклањате пинцетом: Постоје важни разлози за то

Једна експерткиња објаснила је на којим деловима тела није пожељно чупати длаке пинцетом

1678289934_shutterstock_1676149516.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нека вас не доведу у искушење урасле длачице или оне на бикини зони. Иако може бити примамљиво извадити пинцету и боцкати залутале длачице, стручњак за лепоту открила је да постоје различити делови тела које никада не би требало да чупкате.

Иако су длачице на телу савршено нормалне, многи одлуче да уклоне оне нежељене, а увек је згодно имати добру пинцету за сваки неочекивани поновни раст.

Бјути експерткиња Фидес Балдесбергер, директорка компаније за пинцете, поделила је своје савете и трикове о томе како чупати длачице на "незгодним" местима и које би требало избегавати да дирате.

Према Фидес, подручја на којима никако не бисте смели да чупате длачице су нос, младежи, урасле длачице, брадавице, пазуси, бикини зона и бубуљице.

Длаке које не смете да чупате

Нос

Према Фидес, врло је важно да никада не чупате длаке из носа.

- Зона број један без пинцете је нос. Никада не чупајте длачице у носу. Длаке у носу су ту да спрече инфекције и бактерије. Осим тога, невероватно је болно - упозорила је.

Младеж

Открила је да би требало избегавати чупање длачица које вам расту из младежа.

- Младежи из којих расту мале длачице врло су чести. Али чупање ових длачица може изазвати упалу и инфекцију. Никад их не дирајте пинцетом - напомиње.

Урасле длачице

Иако можда желите да се решите ураслих длачица поузданом пинцетом, према Фидес, то се никако не препоручује.,

- Урасле длаке су тако непријатне, а чекање да прођу је агонија. Али стискање урасле длаке може довести до инфекције и ожиљака. Уместо тога користите пару, вруће купке и пилинг како бисте нежно избацили длаку - саветује.

Када крај власи коначно прође кроз кожу, онда можете да искористите чисту пинцету да повучете длаку.

Брадавице, пазух, бикини зона

Фидес је такође нагласила важност одбацивања пинцете за осетљива подручја.

- Друга места о којима би требало двапут размислити пре коришћења пинцете су подручја око брадавица, бикини зона и испод пазуха. Кожа је невероватно осетљива на тим подручјима и лако може постати надражена или може настати ожиљак. Чупање осетљиве коже такође може бити болно и није вредно уклањања - објашњава она.

Бубуљице

Према Фидес, осим ако не желите да изазовете инфекцију, треба да престанете да дирате бубуљице пинцетом.

- Можда сте приметили да се око власи понекад стварају гнојне бубуљичице, а то често може бити мања врста инфекције позната као фоликулитис. Можете помислити да би уклањање длака могло да помогне код инфекције. Међутим, може да погорша ситуацију уношењем бактерија у то подручје, а у неким случајевима стискање бубуљица може чак да доведе до ожиљака - истиче.

Длаке које можете чупати

Али ако ипак желите да почупате длачице, према њеним речима - длачице на бради, горњој усни, обрвама, ножним прстима и зглобовима прстију су прихватљиве за пинцету, доноси Тхе Сун.

Длаке на бради

Када је реч о длачицама на бради, чупање је ту сасвим у реду.

- Сви имамо врло фине, сићушне светле длаке на бради, које служе за регулацију телесне температуре. Чупање длачица с браде је добра и сигурна опција за уклањање, али пазите да пинцету одржавате чистом и редовно је перете - каже Фидес.

Горња усна

Такође, ако имате досадне длачице на горњој усни, Фидес је објаснила да је сасвим у реду решити их се пинцетом.

- Чупање длачица с горње усне може имати исте резултате као и депилација воском - спорији поновни раст и на крају мање длачица на том подручју. Иако чупање може потрајати мало дуже него депилација целог подручја воском, то је још једна добра опција за ове длачице. Држите кожу напетом и чупајте у смеру раста длачица, то може бити другачије за сваки део ваше горње усне - саветовала је.

- Сви имамо врло фине, сићушне светле длаке на бради, које служе за регулацију телесне температуре. Чупање длачица с браде је добра и сигурна опција за уклањање, али пазите да пинцету одржавате чистом и редовно је перете - каже Фидес.

Спојене обрве

Многи ће се користити пинцетом како би се решили длачица између обрва, а Фидес каже да је то сасвим у реду.

- Длачице у средини обрва могу се разликовати од оних које расту уз обрве. На мањем подручју длачице могу да расту у различитим смеровима, обично узроковане начином на који спавате. Такође могу да израсту дебље и тање по целом делу, што значи да је концентрација нужна за уклањање свих длачица - напомиње.

Ножни прсти

Ако сте приметили да су вам ножни прсти помало длакави, и ту се можете користити пинцетом.

- Длачице на ножним прстима потпуно су нормалне и уобичајене, а можете их уклонити ако желите. Обично расту прилично густе и грубе, али расту истим темпом као и длаке на ногама, што је око 4 недеље. Држите сваки ножни прст према доле равно и хватајте једну по једну длаку, у смеру раста, и уклоните је директно из корена - саветује експерткиња.

Зглобови

Ако имате длаке које вам сметају на зглобовима прстију, такође можете да их почупате.

- Длаке на зглобовима или прстима обично су прилично фине, па препоручујем коришћење пинцете за уклањање и најфинијих длачица, али нежно. Немојте журити јер сломљене длачице доводе до бржег и неравномерног поновног раста - напомиње она.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas