Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Домаће средство за скидање шминке: Направите природан производ од само неколико састојака

Испробајте рецепт за прављење природног средства за скидање шминке

1682522491_sminka.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уклањање шминке је најважнији корак за одржавање чистоће лица и сјаја коже. Међутим, пронаћи прави начин за то није увек лако. Средства за чишћење лица не уклањају увек шминку у потпуности, остављајући тамне мрље испод очију.

Природни производи су најбоље решење како бисте били сигурни да је ваше лице заиста чисто.

Уместо да трошите новац на скупа средства за чишћење, направите сами средство за уклањање од неколико једноставних састојака који су пријатељски настројени према околини, али и према кожи.

Алоја за негу коже

Комбинација алоје са неколико других састојака може лако да обрише шминку док чисти и негује кожу.

Мед има лековити додир захваљујући својим антибактеријским и антисептичким својствима, која помажу да се очисти масна кожа док задржавају влагу.

Потребно је:

- 1/2 шоље свежег гела алое вере

- 1/2 шољице сировог меда

- 2 кашике маслиновог уља за суву кожу или 2 кашике сунцокретовог или уља лешника за мешовиту или масну кожу

Помешајте све састојке заједно у малој посуди. Употребите блендер како бисте у потпуности измешали састојке док не настане паста.

За уклањање шминке употребите малу кашику средства за чишћење и умасирајте га у кожу и оставите два минута. Затим исперите хладном водом. Чувајте средство за уклањање шминке у херметички затвореној посуди у фрижидеру ако садржи алоју без конзерванса.

Средство са маслиновим уљем

Ово једноставно средство за уклањање шминке комбинује састојке који су изврсни за осетљива подручја, као што је подручје око очију.

Маслиново уље помаже у лаком уклањању шминке док хидрира кожу, а када му додате Хамамелис, који је познат по уклањању нежељене масноће с коже, истовремено ћете и да је нахраните.

Потребно је:

- 2 кашике маслиновог уља

- 1/4 шоља кокосовог уља

- 1 кашика хамамелиса

- 6 капи уља витамина Е

Помешајте маслиново уље и кокосово уље док не добијете глатку смесу. Затим додајте хамамелис и уље витамина Е. Користите отприлике четвртину количине мешавине уља и умасирајте на лице.

Након што сте средство за чишћење умасирали на лице отприлике минут, уклоните га млаком водом и мокром крпом за чишћење лица. Одстрањивач шминке похраните у стаклену посудицу коју можете поновно да употребите и напуните по потреби.

Умирујуће средство од сунцокретовог уља

Ова мешавина састојака ефикасно ће да уклони шминку, а притом ће да се побрине о добробити ваше коже.

Сунцокретово уље изврсно је за осетљиву кожу, док уље јојобе има и антибактеријска и хидратантна својства.

Потребно је:

- 1/4 шоље сунцокретовог уља

- 2 кашике аргановог уља

- 2 кашике уља јојобе

- 1/2 кашичице витамина Е

- 10 капи етеричног уља камилице

- 10 капи етеричног уља лаванде

Све састојке помешајте и добро сједините, па улијте у стаклену боцу с пумпицом. Исперите лице водом и затим употребите отприлике четвртину мешавине уља за масажу на лицу и око очију. Уклањајте уље топлом водом и влажном крпом док шминка потпуно не нестане.

Умирујућа лаванда

Ово једноставно средство за уклањање шминке које се лако меша темељи се на својствима етеричног уља лаванде, које нежно влажи кожу док убија бактерије.

Уље које ћете да одаберете зависит ће од вашег типа коже. Уље јојобе популаран је избор јер помаже у чишћењу коже и богато је масним киселинама и витамином Д. Уље шипка је још један јаки конкурент, јер је снажан антиоксиданс и садржи витамин Ц који подупире стварање колагена, а уље шипка може да помогне да посветлите тон коже, наводи тпортал.

Потребно је:

- 1 кашика безалкохолног хамамелиса

- 2 кашике базног уља по избору

- 2 кашике дестиловане воде

- 4 капи етеричног уља лаванде

- 2 капи етеричног уља чајевца

Помешајте састојке у стакленој посуди за вишекратну употребу и чувајте на тамном месту.

Нанесите неколико капи на крпу за прање или јастучиће за скидање шминке од органског памука и пажљиво обришите шминку док лице не буде чисто.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas