Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам важних правила за чишћење лица и уклањање шминке: Битан је сваки корак

Да бисте потпуно уклонили шминку, важно је да испоштујете више ствари

1680340688_shutterstock_1996252208.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нега коже одузима пуно времена, али у најмању руку, сви бисмо морали да уклонимо шминку и умијемо се пре него што одемо у кревет, подсећа визажиста Шафран Хјуз.

Шминка може проузроковати зачепљење пора, иритацију коже, подбуле очи и прерано старење. Када спавамо, наша кожа се обнавља, тако да остаци шминке и прљавштине могу ометати природни процес обнављања ц́елија.

- Шминку на бази уља, као што су прајмери ​​и подлоге, увек треба темељно скинути, јер уље спречава кожу да дише - саветује Хјуз.

Па како уклонити шминку? Да ли је у реду само обрисати кожу лица марамицом и тако скинути пудер, сенке, руменило, оловке, руж, маскару...?

Хјуз открива својих седам правила за уклањање шминке.

1. Заштитите очи

Кожа око очију осетљивија је и нежнија од остатка лица, па је приликом уклањања шминке потребно третирати је другачије.

Користите наменски одстрањивач шминке за очи како бисте уклонили маскару и оловку. Намочите памучну подлогу у средство за уклањање и нежно тапкајте кожу око очију док се остаци не уклоне.

- Код уклањања маскаре притисните јастучиц́ на трепавице неколико секунди, а онда га померајте у смеру раста трепавица. Не трљајте лево-десно, јер ц́е вам то иритирати очи - упозорава Шафран.

Најбољи производ за ово је средство за уклањање шминке са очију на бази воде, а не средство на бази уља.

2. Капци

Ивице капака приликом чишћења коже често занемарујемо. На овом подручју се временом може накупити пуно маскаре и оловке за очи, што може да изазове иритацију.

- Коришц́ењем памучног туфера натопљеног средством за уклањање шминке, полако тапкајте око углова очију како бисте уклонили сваки траг шминке. Будите нежни кад то радите и увек користите различите туфере за оба ока - саветује Шафран.

3. Сува кожа

Први корак до рутине чишц́ења вец́ине људи је влажење лица, али ово је почетничка грешка. Шафран објашњава да када наквасимо кожу пре наношења производа, смањујемо ефикасност састојака.

Ради лакшег уклањања, користите средство за чишц́ење на бази креме или лосиона директно на суву кожу, пре него што лице исперете водом.

4. Никада немојте користити само марамице за лице

Марамице за лице постоје вец́ годинама и многи без проблема уклањају шминку њима, али нису погодне за дубинско чишц́ење. У ствари, ове марамице уклањају само део шминке и површинске бактерије, а у порама остају уље и прљавштина.

Ако морате да користите марамице за уклањање шминке, користите их само као први корак и наставите са мицеларном водом или средством за чишц́ење.

- Увек избегавајте чишц́ење подручја ока марамицама, јер ц́е прекомерна употреба мирисних марамица довести до суве коже и инфекције ока - упозорава Хјуз.

5. Средство за чишц́ење

Вец́ина средстава за чишц́ење дизајнирана је за уклањање шминке или чишц́ење коже - не обоје. Средства за чишц́ење шминке могу бити уље, гел, млеко или крема.

Помажу у уклањању тешке шминке као што су течни ружеви, пигменти за обрве и пудер у праху. Уверите се да је једина сврха производа уклањање шминке, иначе ваша кожа нец́е бити заштиц́ена од вишка себума.

6. Нежно третирајте кожу лица

Без обзира на то који производ користите за уклањање шминке, побрините се да то урадите нежно, без јаког трљања. Јер, наводи Шафран, притискање лица било марамицом, туфером или рукавицом за скидање шминке може да доведе до исушивања коже лица, иритације и упала.

7. Не заборавите да ставите крему

Скидање шминке је несумњиво најважнији корак у рутини неге коже, али не заборавите да надомсетите влажност која вам је одстрањена са коже током процеса.

- Одлазак у кревет одмах након чишц́ења исушиц́е кожу и учинити је затегнутом. Хидратантна крема ц́е вам помоц́и да уравнотежите природну влагу коже. Умасирајте крему кружним покретима како бисте подстакли циркулацију и одржали кожу природно сјајном - саветује Хјуиз.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas