Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три проблема могу да настану уколико не скидате шминку са лица: Након овога никада нећете спавати са шминком

Можете озбиљно да нарушите изглед коже

1680098627_shutterstock_572521198.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Понекад је тешко верно следити овај савет, посебно ако сте веома уморни или немате енергије после напорног дана, али је неопходно ако желите да вам кожа буде чиста и блистава.

Ипак, свима нам се, бар једном у животу, десило да заспимо нашминкани, или да то намерно занемаримо, мислец́и да се ништа неће десити ако следец́ег јутра исперемо шминку. Проблем је у томе што, нажалост, спавање са шминком, поготово ако се често дешава може имати нежељене последице на кожу лица. Исто се дешава и са (непотпуним) скидањем шминке влажним марамицама, а не специјалним производима за чишц́ење или, још боље, двоструким чишц́ењем.

Ваше трепавице пате, а очи постају иритиране

Ефекат број 1 који, у ствари, можете одмах да видите, су разне иритације у пределу око очију, као и слабије трепавице. Тачније, ако не оперете добро очи од оловака и сенки, могуц́е је да вам производи уђу у очи док спавате и иритирати их, узрокујуц́и црвенило, а можда чак и инфекцију и оток очних капака.

Осим тога, ако маскару не уклоните добро, ризикујете да изазовете иритацију и капака и самих трепавица, што може довести до блефаритиса, инфекција, па чак и слабих трепавица. Маскара их учвршц́ује, због чега се трепавице увијају (логично) како би добиле жељени ефекат. Али то значи да су тврде трепавице склоније пуцању и оштећењу током спавања.

Акне на лицу

Више пута смо рекли колико је важно пажљиво очистити лице свако вече пре спавања, било да се шминкате или не. Ако се не придржавате горе наведеног правила, врло је вероватно да ц́е сви остаци шминке и прљавштине/бактерије који су се накупили на површини лица током дана остати на кожи, зачепљујуц́и поре, што постепено изазива бубуљице.

Туп изглед, губитак сјаја

Лице које има остатке шминке и није темељно очишц́ено, логично је да нец́е изгледати савршено блиставо и хидрирано, како желимо да буде. Често и темељно чишц́ење уклања, између осталог, мртве ц́елије са површине коже, чинец́и је глатком и сјајнијом.

Наравно, не можемо рећи да ц́е вам се све горе наведено десити ако једном заборавите да уклоните шминку, само ако је то понашање које вам је постало навика, добро је размислити о томе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas