Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Грешке које правимо приликом неге коже током лета: На ово заборављамо

Да ли обраћате пажњу на ове детаље током неге коже за време лета

1689768835_da1dcbb9dc68da2c3f66a05a1f3aa62ca013f731.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Вец́ сте договорили свој летњи одмор и радујете се шетњама плажом док сунце залази или пливању у тиркизним и чистим водама.

Уз (правилну) организацију вашег кофера, добро је имати на уму да се наша беаутy рутина мора променити током дана одмора, посебно када је реч о веома високим температурама. Али пошто то није само по себи разумљиво, врло често правимо мале грешке када је у питању лепота... Да ли сте радознали да видите које су?

1. Претерујете са шминком/пудером/ маскаром

Знамо, тешко је одустати од шминке када изађете из куц́е, чак и ако је то купање на плажи. Али тешки пудери, бронзер/руменило, као и сенке могу, у комбинацији са топлотом, високим температурама и знојем, зачепити поре и изазвати бубуљице. Осим тога, топлота погодује њиховом „топљењу“, што ц́е променити шминку без обзира на то колико спреја за фиксирање ставите. Исто важи и за маскару: са првим уласком у море или базен ризикујете да се размаже, а резултат вам се сигурно неће допасти.

Алтернатива: Преферирајте водоотпорну шминку и маскару. Још боље, избегавајте шминку у потпуности ако можете, како бисте својој кожи дали прилику да се одмори.

2. Прескачете крему за сунчање/не стављајте је на време/заборављате мале површине

Велика грешка, јер не само да фаворизујете изазивање озбиљних опекотина по телу, вец́ и доприносите (превременом) старењу ваше коже, при чему се појава флека, пега и финих бора подразумева. Још један пропуст је следец́и: не наносите крему за сунчање на мања или „невидљива“ подручја за која мислите да нису под утицајем сунца. Нажалост сунце „нас види“ са свих страна (и на свим деловима нашег тела), што значи да оштец́ења и опекотине могу настати свуда. Велики број људи заборавља да намаже места као што су врат, табани, уши, унутрашњост руку итд.

Шта треба да урадите? Нанесите крему за сунчање и интензивно је обновите и на следец́им подручјима: врат и грло, уши, стопала и дланови, усне и коса.

3. Не користите афтер сун креме после сунчања

Претпоставимо да користите афтер сун креме након сунчања само у случају да сте "изгорели" и развили сте опекотине или црвенило? Класична грешка коју смо сви без изузетка направили. То је зато што сматрамо да је афтер сун крема погодна само за опекотине од сунца, а у ствари је хидратантна крема која негује, хидрира и храни кожу након излагања сунцу. Осим тога, излагање сунчевом зрачењу узрокује неку врсту оштец́ења и на препланулој кожи, иако није видљиво голим оком. Дакле, сада разумете колико су хидратантне креме после сунца корисне, како за лице тако и за тело.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas