Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
шминка

Грешке приликом шминкања које чине да ИЗГЛЕДАМО СТАРИЈЕ

Стил шминкања треба да се развија и прилагођава нашој променљивој кожи како старимо.

1635866458_c8b117bf51ecd9aef04b9c90a35bf33c57432111.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Сви желимо да изгледамо свеже и млађе, а шминка може бити од велике помоћи, али понекад грешке у шминкању могу негативно да делују на наше жеље.

Грешке у шминкању

Коришћење погрешног типа подлоге

Постоји толико различитих формула за подлогу, односно пудер, од течних до оних у камену. Од наших потреба зависи коју ћемо да изаберемо. Ако желите супер природан изглед са провидном до средњом покривеношћу, најбоља одлука би била ББ крема или тонирана хидратантна крема. Ако желите нешто што ће прикрити несавршености, посегните за подлогом средње до потпуније покривености. Ако је скривање година један од главних разлога зашто носите пудер, шминкери кажу да је најбоље одбацити формуле на бази пудера или минерала.

Прочитајте још: За леп тен нису довољне само креме: Ово су суплементи који бришу БОРЕ и ГОДИНЕ

Контурисање

Последњих година, контурисање је постало један од важних трендова шминкања. Урађено како треба, то је одличан начин да се постигне младалачки изглед, али превише обликовања може да изгледа негативно. Претерано контурисање може да да сасвим супротне ефекте. Превише дефиниције може заправо да истакне линије старења које је боље да остану сакривене.

Грешке са коректором

Коректор је спас након непроспаваних ноћи или када напрасно изађу бубуљице. Чиме би при избору коректора требало да се водимо? Коректор савршен за прекривање несавршености вероватно ће бити превише густ за употребу испод очију. Ако је коректор превише густ или није праве боје, више наглашавате него што прикривате. Кожа испод ока је седам пута тања од остатка лица , тако да је неопходано да буде лаган. Нанесите само на унутрашњи угао подочњака и нежно изблендајте.

Руменило

Руменило пре свега не треба да наносимо директно на јабучице образа. Такође избегнете употребу превише руменила, прениско наношење или одабир погрешне нијансе. Избегавајте нијансе које су превише смеђе или црвене, покушајте да пронађете руменило које одговара вашој природној нијанси. Нанесите малу количину на средину јагодичне кости и повуците према горе и назад, пише Тхе Лист.

Прочитајте још: Шта са косом ТОКОМ НОЋИ? Две ствари баш никада не треба да радимо, а ту многи греше

Превише маскаре на доњим трепавицама

Маскара на доњим трепавицама може да бави сенку и створи илузију тамних кругова.

Руж који је превише таман

Наше усне постају тање и губе дефиницију како старимо. Са тамним нијансама усне изгледају још тање.

Мање је више

Класичан савет када је шминка у питању "мање је више" никада не стари.


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas