Oglas
· · Komentari: 0

Šta sa kosom TOKOM NOĆI? Dve stvari baš nikada ne treba da radimo, a tu mnogi greše

Kosa je mnogim ženama najvažnija kada je nega u pitanju. Malo može da je poremeti, a neke ustaljene rutine negativno deluju na njen izgled.

1635783888_girl-g37bcbbb94_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Dok spavamo, naizgled miriujemo, ali i tokom sna kosa može da pretpi brojna oštećenja. Matične ćelije epitelnog folikula dlake aktiviraju baš dok spavamo, pa će njena odgovarajuća nega i u noćnim satima biti neophodna.

Pa, šta da radimo onda sa kosom dok spavamo?

Svilena ili satenska jastučnica

Često govorimo o svilenim jastučnicama i to sa dobrim razlogom. U poređenju sa pamukom, manja vlakna svile smanjuju trenje koje nastaje trljanjem vlasišta o jastuk. Takođe, pamučne jastučnice upijaju vlagu iz kose, čineći pramenove suvim i sklonijim lomljenju.

Pročitajte još: Ulična moda Pariza: Neočekivani KOMAD koji nije u francuskom stilu nose skoro sve Parižanke (FOTO)

Izbegavajte spavanje sa mokrom kosom

Kosa je u najranjivijem stanju kada je mokra. A koliko smo samo puta zaspali gotovo mokre kose? Važno je da potpuno osušite kosu kako biste sprečili čupanje i lomljenje dok spavate, piše Real Simple.

Tretman za kožu glave

Nanošenje tretmana direktno na vlasište može biti od koristi. Oni obezbeđuju sastojke za stimulisanje zdravog rasta ćelija kose. Pokušajte sa aloe verom ili kokosovim uljem.

Očešljajte kosu pre spavanja

Raspetljavanje kose pre spavanja će dugoročno smanjiti gubitak kose. Očešljanu kosu uveče manje ćete češljati ujutru. Ovaj proces će takođe stimulisati cirkulaciju krvi, pomažući u rastu dok spavate i stimulisati prirodna ulja iz vlasišta kroz kosu, čineći bilo kakvo trenje na pramenovima tokom spavanja manje štetnim.

Pročitajte još: Haljina ZA SVE PRILIKE i SVA GODIŠNJA DOBA: PET načina na koje Parižanke nose čuvenu "SLIP" haljinu (FOTO/VIDEO)

Ne vezujte kosu tokom spavanja

Vezivanje kose nije najbolja opcija ni u toku dana, a ovo se posebno odnosi na noć. Iako može izgledati bezazleno, podignuta kosa opterećuje vlasište. Ukoliko zaista morate da je sklonite sa lica tokom noći , vežite labavu pletenicu da biste smanjili pritisak i sprečili zapetljavanje.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas