Oglas
· · Komentari: 0
šminka

Greške prilikom šminkanja koje čine da IZGLEDAMO STARIJE

Stil šminkanja treba da se razvija i prilagođava našoj promenljivoj koži kako starimo.

1635866458_c8b117bf51ecd9aef04b9c90a35bf33c57432111.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Svi želimo da izgledamo sveže i mlađe, a šminka može biti od velike pomoći, ali ponekad greške u šminkanju mogu negativno da deluju na naše želje.

Greške u šminkanju

Korišćenje pogrešnog tipa podloge

Postoji toliko različitih formula za podlogu, odnosno puder, od tečnih do onih u kamenu. Od naših potreba zavisi koju ćemo da izaberemo. Ako želite super prirodan izgled sa providnom do srednjom pokrivenošću, najbolja odluka bi bila BB krema ili tonirana hidratantna krema. Ako želite nešto što će prikriti nesavršenosti, posegnite za podlogom srednje do potpunije pokrivenosti. Ako je skrivanje godina jedan od glavnih razloga zašto nosite puder, šminkeri kažu da je najbolje odbaciti formule na bazi pudera ili minerala.

Pročitajte još: Za lep ten nisu dovoljne samo kreme: Ovo su suplementi koji brišu BORE i GODINE

Konturisanje

Poslednjih godina, konturisanje je postalo jedan od važnih trendova šminkanja. Urađeno kako treba, to je odličan način da se postigne mladalački izgled, ali previše oblikovanja može da izgleda negativno. Preterano konturisanje može da da sasvim suprotne efekte. Previše definicije može zapravo da istakne linije starenja koje je bolje da ostanu sakrivene.

Greške sa korektorom

Korektor je spas nakon neprospavanih noći ili kada naprasno izađu bubuljice. Čime bi pri izboru korektora trebalo da se vodimo? Korektor savršen za prekrivanje nesavršenosti verovatno će biti previše gust za upotrebu ispod očiju. Ako je korektor previše gust ili nije prave boje, više naglašavate nego što prikrivate. Koža ispod oka je sedam puta tanja od ostatka lica , tako da je neophodano da bude lagan. Nanesite samo na unutrašnji ugao podočnjaka i nežno izblendajte.

Rumenilo

Rumenilo pre svega ne treba da nanosimo direktno na jabučice obraza. Takođe izbegnete upotrebu previše rumenila, prenisko nanošenje ili odabir pogrešne nijanse. Izbegavajte nijanse koje su previše smeđe ili crvene, pokušajte da pronađete rumenilo koje odgovara vašoj prirodnoj nijansi. Nanesite malu količinu na sredinu jagodične kosti i povucite prema gore i nazad, piše The List.

Pročitajte još: Šta sa kosom TOKOM NOĆI? Dve stvari baš nikada ne treba da radimo, a tu mnogi greše

Previše maskare na donjim trepavicama

Maskara na donjim trepavicama može da bavi senku i stvori iluziju tamnih krugova.

Ruž koji je previše taman

Naše usne postaju tanje i gube definiciju kako starimo. Sa tamnim nijansama usne izgledaju još tanje.

Manje je više

Klasičan savet kada je šminka u pitanju "manje je više" nikada ne stari.


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas