Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једноставна примена за најбоље резултате: Како се КОКОСОВО УЉЕ користи за НЕГУ КОСЕ?

Кокосово уље једно је од најцењенијих уља које се користи када је у питању нега

1649856966_food-3062139_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Кокосово уље је посебно богато лауринском, миристинском и палмитинском киселином, а састоји се углавном од триглицерида средњег ланца. Овај јединствен састав је разлог зашто кокосово уље нуди широку листу предности. Прво и најважније, као и већина уља, одличан је емулгатор, што значи да помаже у додавању влаге која заглађује и омекшава кожу. Такође има антимикроба дејста, може да подстакне зарастање рана и природна је помоћ код екцема. 

Прочитајте још: Модел фармерки који је постао хит ове сезоне: Крајње необичног кроја, залуделе најпознатије трендсетерке

Ово уље је богато и полифенолима, што му даје заштитна, антиоксидативна својства.

Како користити кокосово уље за косу?

Кокосово уље може да буде одличан део рутине за негу косе, као и за кожу главе. Када су у питању ваши праменови, кокосово уље ефикасно продире у косу. За то је заслужан висок садржај лауринске киселине, која има одлично дејство на протеине у коси.

Прочитајте још: Лице Селме Хајек изгледа ЗАТЕГНУТО И МЛАДОЛИКО: Откривамо вам ТАЈНУ њене ЛЕПОТЕ (РЕЦЕПТ)

Поступак коришћења је веома једноставан. Умасирајте једно до две кашичице кокосовог уља - у зависности од дебљине и дужине ваше косе - по средини и крајевима и оставите да одстоји неколико минута пре него што је исперите. На овај начин кокосово уље делује као регенератор.

БОНУС ВИДЕО

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas