· · Коментари: 0

Како да откријете која јесења боја вам најбоље стоји? Постоје два једноставна трика

Свако годишње доба традиционално има свој сет боја, често осликаних природним нијансама које се виде или доживљавају током тог периода

1665913264_woman-g3fd245b4b_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Јесен има директан утицај и на моду, па се инспирација за боју одеће тражи баш у природи, тако нам на памет падају, наранџаста, зелена, жута, нијансе браон...

Ипак, уколико не знате која би била идеална за вас, одговор лежи у тону ваше коже

Тонове бисмо могли да поделимо на топле, хладне или неутралне. Користан трик којим можете да откријете у коју категорију спадате је да прво погледате вене око врата, лица и зглобова.

Прочитајте још: Савет за редовно одржавање одевних комада од ВЕШТАЧКЕ КОЖЕ који ће спречити перутање скаја (ВИДЕО)

Ако су вам вене плаве или љубичасте, највероватније имате хладан призвук. У случају да су зелене или маслинасте, тада је ваш подтон топао, а ако видите мешавину плаве, љубичасте и/или зелене, ваш подтон је највероватније неутралан.

Други начин да схватите свој подтон је да држите бели комад папира близу лица и стојите на природном светлу. Ако вам лице изгледа жуто или маслинасто у поређењу са папиром, највероватније сте топлих тонова, а ако вам је кожа ружичаста и ружичаста, можете се сматрати хладним тоновима.

Прочитајте још: Краљица Летиција популарни јесењи материјал понела и на мајици: Савршен спој уз класичне панталоне (ФОТО)

Сада кад сте утврдили који је ваш тон коже забава може да почне. Ако имате топлије подтонове, традиционалне јесење боје као што су наранџаста, браон, жута и тамноцрвена одлично ће вам пристајати.

За особе хладнијег тона, можда ц́ете желети да изађете из традиционалне јесење палете, јер ц́е ношење боја тамнољубичасте, меке жуте и зелене лепо употпунити тон ваше коже.

Ако имате неутралан тон, па, имате срец́е, можете да понесете било коју јесењу нијансу.


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.