Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како ПИРИНЧАНА ВОДА помаже вашем лицу? Спречава старење и смањује хиперпигментацију

Јапанке су познате по својој провидној, беспрекорној, порцеланској кожи.И ако је Јапан најиновативнија земља на свету, Јапанке и даље користе вековима старе третмане како би изгледале млађе

1651845614_rice-g20eb3ab99_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Један од таквих третмана укључује воду која остане након кувања пиринча. Бићете импресионирани када видите како овај једноставан састојак може користити вашој кожи.

Прочитајте још: Храна коју треба да избегавамо пре одласка на спавање

1. Спречава прерано старење коже

Коришћење пиринчане воде као средства за чишћење лица може вам помоћи да ублажите боре. Ферментисана пиринчана вода подстиче производњу колагена у вашој кожи и помаже јој да дуже остане млада. Пиринчана вода је такође богата антиоксидансима, што је чини моћним и природним оружјем против раних бора.

2. Делује као природна крема за сунчање

Пиринчана вода има природни ефекат хлађења, а наношење на кожу може помоћи у смиривању опекотина од сунца и ублажавању иритације. Доказано је да елементи који се налазе у пиринчу штите кожу од оштећења од сунца. Излагање сунцу је један од најчешћих узрока оштећења коже, а употреба пиринчане воде је једноставан и приступачан начин да заштитите лице.

3. Поправља оштећену кожу

Индустрија лепоте нуди много ефикасних, али скупих производа који вам могу помоћи да опоравите вашу кожу. Пиринчана вода је природан и јефтин састојак за негу коже који већина људи већ има у својим оставама. Поред своје способности да смањи боре, пиринчана вода се може користити за лечење одређених стања коже, као што је атопијски дерматитис.

4. Смањује пигментацију коже

Иако је хиперпигментација обично безопасна, ово уобичајено стање коже може бити прилично досадно и срамотно за неке људе. Ако се не лече, тамне мрље могу на крају довести до неуједначеног тона коже, што може учинити да ваше лице изгледа неуједначено. Показало се да пиринчана вода подстиче производњу меланина и може ефикасно да смањи хиперпигментацију.

5. Ставља масну кожу под контролу

Природна уља су неопходна за здравље ваше коже јер задржавају хидратацију и делују као заштитна баријера против спољашњих агресија. Али имати масно, сјајно лице није баш привлачно и често тражимо тонере или средства за чишћење који могу учинити да ствари изгледају мат. У стварности, многи производи за негу масне коже садрже алкохол који може пореметити активност лојних жлезда и изазвати прекомерну производњу себума, што ће заузврат учинити вашу кожу још маснијом. Коришћење пиринчане воде је безбедан начин за балансирање масне коже, јер елиминише вишак масноће и не исушује кожу.

Како направити ферментисану пиринчану воду?

Оперите пиринач и додајте 2-3 шоље воде. Оставите да одстоји на собној температури до 48 сати. Помешајте пиринач и процедите воду. Пиринчану воду можете чувати у затвореној посуди до 7 дана и користити је као средство за чишћење коже и косе.
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas