· · Коментари: 0
БЕЗ БОРА

ПИРИНЧАНА ВОДА СПРЕЧАВА БОРЕ: Ево како да направите природну маску за лице

Маска за лице од пиринчане воде - најједноставнији природни начин да спречите боре!

1597217643_Depositphotos_37378701_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Азијаткиње вековима уназад користе пиринчану воду у служби лепоте, без обзира да ли је у питању нега лица, тела или косе.

Нежна структура пиринчане воде умирује иритирану кожу, посветљује тен и помаже код проблема са сувом кожом.

Прочитајте још: СРБИ чули и одмах РЕЗЕРВИСАЛИ: Овај хотел поседује СЕРТИФИКАТ КОВИД 19, а ево шта то ЗНАЧИ

Истраживања су доказала да пиринчана вода благотворно утиче на кожу која је иритирана након сунчања. Такође, пиринчано вино садржи колаген који чува еластичност коже и смањује знакове старења.

Без бора помоћу пиринча!

Антиоксиданти из пиринча чисте кожу, освежавају, хидрирају и успоравају настанак бора.

Прочитајте још: ТАМПОНИ И ПЛИВАЊЕ: Седам правила за безбрижно уживање на плажи и базену

Ево како да направите једноставну маску за лице од пиринчане воде:

Фото: Пиксабеј

Потребна вам је једна шоља органског пиринча и платнени убрус.

Оставите пиринач у води да преноћи, а сутра промените воду и оставите га да се скува. Процедите пиринач и добијену воду оставите да се охлади.

На платненом убрусу исеците део за очи, нос и уста, а затим га ставите у охлађену воду на 10 минута.

Натопљени платнени убрус ставите на лице и држите маску око 15 до 30 минута.

Након употребе оперите лице обичном водом.

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНО: Да ли су ово исте особе? Овако младе изгледају ПРЕ И ПОСЛЕ шминкања (ФОТО)

Ова маска је богата флавоноидима који спречавају настанак бора, освежавају и затежу кожу. Маску можете користити сваког дана.

Напомена: Пре употребе маске консултујте се са дерматологом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.