· · Коментари: 0
нега

Како се негује КОЖА ТОКОМ ЈЕСЕНИ? Четири ствари које треба да постану рутина

Сува кожа је само један од показатеља да је хладно време стигло. Досадашња нега може да нас одведе у још већи проблем уколико није прилагођена променама у температури.

1637514197_shutterstock_427796488.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Нега суве коже

Уколико имате проблем са затегнутом кожом лица која вас сврби и љушти време је да мењате рутине.

Замените средство за прање лица уљем за чишћење

Уља чисте кожу, плус имају инхерентно хидратантна својства.Пенушава средства за чишћење имају своје позитивне ефекте, али би током зиме требало да их одложимо. Пенаста или средтсва на бази салицилне киселине су одлична у уклањању прљавштине и уља, али садрже сулфате који могу више да исуше од других врста средстава за чишћење. Креме, балзами и уља могу ефикасно да оперу кожу док одржавају хидратацију коже и не ометају баријеру коже.

Прочитајте још: Трикови професионалних шминкера: Како да ТРЕПАВИЦЕ буду ГУШЋЕ, и како убрзати њихов раст

Нанесите хидратантну крему са хијалуронском киселином

Да бисте имали максималну хидратацију, нанесите крему када вам је кожа влажна. Иста теорија важи и за кожу на вашем телу. Мажите креме у року од пет минута након што изађете из туша да бисте осигурали хидратацију.Студије су показале да је тренутна хидратација ефикаснија од одложене хидратације.

Носите креме са фактором

Наношење креме за сунчање, чак и током зиме, је императив, јер студије потврђују да је сунце број један узрок старења коже.

Прочитајте још: ЧИСТИ и ЈАЧА косу, а побољшава и њен РАСТ: Направите природни шампон који решава ТРИ проблема

Пилинг

Нежни пилинг може да помогне у уклањању мртвих ћелија коже накупљених из сувог зимског ваздуха, остављајући кожу сјајнијом и помажући да се ваша хидратантна крема након чишћења боље апсорбује. Важно је само да са пилингом не претерујемо, јер би то довело до сувоће и иритације. Једном недељно је сасвим довољно.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.