· · Komentari: 0
nega

Kako se neguje KOŽA TOKOM JESENI? Četiri stvari koje treba da postanu rutina

Suva koža je samo jedan od pokazatelja da je hladno vreme stiglo. Dosadašnja nega može da nas odvede u još veći problem ukoliko nije prilagođena promenama u temperaturi.

1637514197_shutterstock_427796488.jpg
Foto: Shutterstock

Nega suve kože

Ukoliko imate problem sa zategnutom kožom lica koja vas svrbi i ljušti vreme je da menjate rutine.

Zamenite sredstvo za pranje lica uljem za čišćenje

Ulja čiste kožu, plus imaju inherentno hidratantna svojstva.Penušava sredstva za čišćenje imaju svoje pozitivne efekte, ali bi tokom zime trebalo da ih odložimo. Penasta ili sredtsva na bazi salicilne kiseline su odlična u uklanjanju prljavštine i ulja, ali sadrže sulfate koji mogu više da isuše od drugih vrsta sredstava za čišćenje. Kreme, balzami i ulja mogu efikasno da operu kožu dok održavaju hidrataciju kože i ne ometaju barijeru kože.

Pročitajte još: Trikovi profesionalnih šminkera: Kako da TREPAVICE budu GUŠĆE, i kako ubrzati njihov rast

Nanesite hidratantnu kremu sa hijaluronskom kiselinom

Da biste imali maksimalnu hidrataciju, nanesite kremu kada vam je koža vlažna. Ista teorija važi i za kožu na vašem telu. Mažite kreme u roku od pet minuta nakon što izađete iz tuša da biste osigurali hidrataciju.Studije su pokazale da je trenutna hidratacija efikasnija od odložene hidratacije.

Nosite kreme sa faktorom

Nanošenje kreme za sunčanje, čak i tokom zime, je imperativ, jer studije potvrđuju da je sunce broj jedan uzrok starenja kože.

Pročitajte još: ČISTI i JAČA kosu, a poboljšava i njen RAST: Napravite prirodni šampon koji rešava TRI problema

Piling

Nežni piling može da pomogne u uklanjanju mrtvih ćelija kože nakupljenih iz suvog zimskog vazduha, ostavljajući kožu sjajnijom i pomažući da se vaša hidratantna krema nakon čišćenja bolje apsorbuje. Važno je samo da sa pilingom ne preterujemo, jer bi to dovelo do suvoće i iritacije. Jednom nedeljno je sasvim dovoljno.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.