· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ЛИЦА

Како се отарасити ТАМНИХ МРЉА испод очију помоћу ПРИРОДНИХ уља

Кожа око очију захтева посебну пажњу јер је најосетљивији део лица

1661379419_massage-therapy-g78f7e48c6_640.jpg
Фото: Pixabay

Тамне флеке испод очију могу се претворити у озбиљан проблем. Они чине лице уморним и додају године. Иако неки не обраћају пажњу на њих, најчешће људи желе да их се отарасе како би изгледали свежије и млађе.

Прочитајте још: Црвена, жута или зелена: Да ли знате која ПАПРИКА је здравија?

Чак и ако добро спавате ноћу, тамне флеке испод очију може бити последица осетљивости ваше коже. Постоји неколико природних лекова за влажење лица, посебно подручја доњег капка. Доносимо вам три природна уља која ћ вам помоћи са се решите подочњака.

1. Бадемово уље

Мало бадемовог уља, које помаже да се ослободите кеса испод очију. Бадеми садрже протеине, мононезасићене масне киселине, незасићене масне киселине, влакна, калцијум, фосфор, магнезијум, гвожђе, цинк, калијум, витамин Е, рибофлавин, тиамин, ниацин и фолат. Све ове компоненте делују на побољшање изгледа коже и, самим тим, на смањење модрица испод очију.

Прочитајте још: МОЋАН САВЕТ ОЦА ТАДЕЈА: Када ПОСТИМО, сваки дан треба обратити пажњу на веома БИТНУ СТВАР

Добро оперите лице. Ставите две до три капи на врх прста и нежно тапкајте на подручје испод очију тако да кожа добро упије уље.

2. Арганово уље

Арганово уље је антифунгално уље које садржи антиоксиданте. Влажи и омекшава кожу и косу јер садржи витамин Е и омега 3, 6 и 9 масне киселине. Арганово уље је идеално за уклањање тамних кругова испод очију.

Свако вече пре спавања врхом прста нанесите три капи аргановог уља испод очију. Не заборавите да оперете лице пре наношења уља. На лицу не би требало да буде прљавштине или трагова шминке.

3. Уље семена коморача

Прочитајте још: Како су наше познате ЗВЕЗДЕ линију довеле до савршенства: ДИЈЕТЕ познатих помоћу којих су се ПРЕПОЛОВИЛЕ (ЈЕЛОВНИК)

За ово уље се каже да побољшава проток крви и одржава кожу гипком. Уље семена коморача садржи протеине и витамине А, Б и Ц. Иако је уље семена коморача веома корисно, не треба га користити у великим количинама. Може бити токсичан у случају предозирања, па га пажљиво користите.

Нанесите три капи на подочњаке врховима прстију нежним покретима, уље треба потпуно да се упије.
Препоручујемо коришћење уља семена коморача ноћу, до 3 пута недељно.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.