Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како треба да шминкате ОЧИ ако желите да их нагласите: Савети за различите облике очију (ФОТО)

Нагласите ваше очи помоћи ових трикова

1654862062_b3999bed68c214a5969d7580a4c29647.jpg
Фото: Пинтерест
Oglas

Различити облици очију долазе до изражаја на различите начине. Ако волите своје очи и желите да оне буду у првом плану, пратите следеће савете. 

Жене са великим или бадемастим очима могу да се радују сваком тренду у шминкању. Уз овај облик очију заиста може да се испољи креативност. За лепо шминкање очију довољна је нежно закривљена линија на капку и дискретно обојене трепавице - то је све што вам је потребно. Ако желите, можете да испробате и елегантни изглед или да примените екстравагантну гламурозну шминку - са бадемастим или великим очима то није никакав проблем.

Код округлих очију многи најпре помисле на нежне очи срне. И оне могу да се нагласе најразличитијим начинима шминкања. Нарочито лепа варијанта сенки је В са стране које је врхом окренуто ка споља. Поред тога, трепавице затамњене ка споља наглашавају предности округлих очију.

Фото: Пинтерест

Жене са опуштеним капцима често делују помало уморно или под стресом. Разлог за то је да је капак готово невидљив када је око отворено. Прајмер за сенке представља важну основу за овај посебан облик очију, иначе ће шминка брзо да се размаже. Када започнете са сенком, најбоље је да на покретни капак нанесете лагану нијансу и истом сенком ставите мали нагласак испод лука обрва. Затим се тамнија нијанса натапа у набор капака, а затим се уклапа у лук са светлим нијансама. За леп завршетак нанесите тамну нијансу на спољни угао ока, што визуелно увећава око и осигурава отворен поглед.

Прочитајте још: Лако очистите фугне и плочице: РЕЦЕПТ од САМО 4 састојка која сви имамо у свом дому

Ако желите да мале очи учините већим и блиставијим, можете да користите светле или светлуцаве тонове сенки. Ове нијансе се затим наносе на покретни капак и испод лука обрва чиме се отвара поглед. Основно правило је да нанесете сенку тако да нијансе постају тамније од изнутра ка споља. Ако желите да нанесете ајлајнер, за мале очи је то најбоље да учините у сасвим танкој варијанти која се шири ка споља. 

Растављене очи је потребно визуелно приближити очи. Такав ефекат можете да дочарате повлачењем ајлајнера дуж целе линије трепавица и истовремено наношењем тамније сенке на унутрашњи угао ока. Сенке у светлим нијансама посебно су погодне за спољашње углове очију, како не би додатно издуживале око.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas