Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Која је идеална температура воде за прање лица? Многи праве грешку

Кожа лица је осетљива, па је важно да о њој посебно водимо рачуна

1678186746_shutterstock_1170991717.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када је реч о неговању лица стручњаци се слажу да је "мање више", па би и ову смерницу требало да уврстимо у своју негу.

Вероватно сте се некад приликом умивања питали каквом водом би требало да се умијете. 

Оптимална температура воде приликом умивања

Постоје разлози због којих би требало да оперете лице на одређеној температури. Поред здравствених разлога, постоје и практични разлози зашто прање лица на одговарајућој температури може максимално да повећа ефикасност производа за негу коже, пише Тхе Лист. Дакле, која је најбоља температура?

Сви воле да се купају под топлим тушем, али се заправо широко препоручује да се ова пракса избегава. Иако може да буде пријатно, редовно прање лица топлом водом може да еродира природна уља као што је себум, који помаже да ваша кожа остане влажна. Ако се ова баријера влаге пробије, онда се ваша кожа суши и подложна је иритацији.

- Екстремне температуре, као што су врући, парни тушеви или топла вода, могу изазвати ширење крвних судова и "ломљење" деликатног ткива. Као последица тога, ваша кожа може развити дуготрајно стање познато као розацеа, коју карактеришу ситни сломљени крвни судови око ваших образа, носа и чела. Ако развијете ово стање, препоручује се да се консултујете са лекаром, дерматологом или другим здравственим радником  - саветује Џошуа Зеицнер, директор козметичких и клиничких истраживања за  дерматологију у болници Моунт Синаи, преноси Тхе Лист.

Уместо тога, одлучите се за млаку воду

Да бисте најбоље заштитили своју кожу од иритирајућих дуготрајних стања и да бисте максимизирали ефикасност ваших производа за негу коже, здравствени стручњаци препоручују прање лица млаком водом. Такође, лице не треба прати пречесто.

Након наношења млаке воде важно је знати колико дуго треба да држите средство за чишћење.

- Истина је да да би средство за чишћење било ефикасно, оно мора да буде на кожи довољно дуго. Просечно, 30 до 60 секунди би требало да буде довољно за већину људи - гласи савет дерматолога.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas