Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОСА

Колико често треба да ПЕРЕМО КОСУ? Ево шта кажу стручњаци, објаснили шта још ПОГРЕШНО радимо

Заборавите на прање косе на високој температури - идеална је собна, а стручњаци верују да јој хладнија вода пружа сјај.

1600332773_Depositphotos_22901682_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Једном недељно, свака 3 дана, сваки други дан... Мишљења о томе колико често треба прати косу дефинитивно су подељена, а на крају, зависе и од тога какву косу има појединац и колико се брзо она масти. Једно је сигурно - није добро прати је пречесто, јер се на тај начин уклања природно уље, а битно је и то на који начин да "истренирате" косу да се она спорије масти, што свакако може да буде корисно ако припадате групи која косу пере пречесто.

Чак су и мишљења стручњака подељена око тога колико би се коса често требала прати, али једно је сигурно - треба да избегавате пречесто прање јер то доводи до исушене и оштећене косе. Шампони често садрже штетне хемикалије које претераном употребом могу да оштете косу. 

Стручњаци су рекли како је свакодневно прање косе посебно лоше за дугу косу, док би кратка коса то још могла да поднесе. Међутим, свакодневним прањем коса остаје без природних уља па треба пронаћи "златну средину" с којом ће коса бити здрава и негована, а ми задовољни њеним стањем.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Ових ШЕСТ ЗНАКОВА показују СТАРЕЊЕ косе: Ево како можете да јој помогнете

- Уопштено говорећи, већина стручњака препоручује прање косе свака два до три дана, али то зависи од типа косе. На пример, густа и смеђа коса масти се брже и требало би да је перете чешће, оквирно три пута недељно. С друге стране, обојена и третирана коса може дуже издржати без прања, па је понекад довољно опрати је једном недељно.

На учесталост прања косе утиче и лифестyле, односно вежбање, употреба производа за стилизовање косе, окружење у којем се налазите, загађење из ваздуха и сл. 

Прочитајте још: Низак или висок - КОЊСКИ РЕП је стоји свима и скида године

Ако сте "упали" у рутину свакодневног прања косе, стручњаци кажу како ће бити потребно неко време да се прилагодите дужим размацима између два прања, јер су уљне жлезде дуго времена биле претерано стимулисане, па ће наставити да производе себум. 

Осим учесталости прања и одабира квалитетног шампона, на квалитет косе утиче температура на којој перемо косу. Врућа вода такође може да оштети власиште, па оно остаје без природних уља, а идеална температура за прање је собна, док хладнија вода може појачати њен сјај.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas