Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Колико дуго након ПРАЊА КОСЕ не би требало да излазите напоље? Ми знамо одговор!

Опасно по здравље.

1607781702_Depositphotos_136869864_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Многи људи излазе напоље пре него што добро осуше косу. Поставља се питање колико је паметно да то радите на ветру и да ли су родитељи у праву када вам кажу да не излазите из куће барем четири сата од прања, чак и ако сте користили фен.

Уколико имате навику да излазите из куће пре него што сте потпуно осушили косу, требало би да припазите на своје здравље. 

Ова лоша навика може да вам донесе велике последице, од ужасних главобоља, до менингитиса. Наиме, чак и када вам је коса наизглед потпуно сува, влага се задржава у фоликулу длаке.

Прочитајте још: Једну грешку правимо када нам је МОКРА КОСА, а много штети!

Неколико сати од прања, поре на глави су потпуно отворене, јер апсорбују воду. Самим тим је и прокрвљеност већа, а онда је и ваш имуни систем изложенији штетним утицајима.

У овом случају, јак ветар утиче на све шупљине на глави, па и отворене поре. Најједноставније последице излагања влажног власишта ветру су главобоља и прехлада, односно упала синуса. А може да вам се деси и нешто много страшније, као што су фацијалис и менингитис.

Дефиниције
Фацијалис је упала нерва који контролише мишиће лица, која може да резултира и трајном укоченошћу. Менингитис је у народу познат као упала мозга, а у ствари се ради о упали мождане опне, која може да има и смртни исход.

Прочитајте још: Да ли погрешно перемо ФАРБАНУ КОСУ? Захтева посебну негу

Да бисте се заштитили од ових тешких болести, требало би да добро осушите косу после прања, како би се поре на глави затвориле.У случају да нећете да користите фен, мораћете баш да будете стрпљиви и да сачекате да прође барем 5-6 сати.

Уколико баш не можете да замислите да сатима сушите своју косу или ако негде јако журите, онда је обавезно да по ветровитом времену носите капу и шал, а не би било лоше да преко свега набаците још и једну пунију капуљачу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas