Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Користите крему за сунчање у облику спреја? Ево шта би требало да знате

Производи за сунчање у виду спреја су вероватно најлакши, најбржи и најпрактичнији начин да заштитите кожу од сунца

1690464714_shutterstock_1488072986.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Делују као и друге врсте крема за сунчање (емулзије, гелови, стикови, итд.) у погледу заштите од сунчевог зрачења, с тим што је њихова главна разлика углавном у текстури. Вец́ину спрејева за заштиту од сунца кожа лако упија захваљујуц́и лаганом саставу, не остављајуц́и трагове масноц́е, а истовремено су водоотпорни. Ипак, постоје неки савети које вреди знати уколико су спрејеви ваш избор:

Обратите пажњу на количину спреја који наносите

Према Америчкој академији за дерматологију (ААД), количина креме за сунчање која је одраслој особи потребна да у потпуности покрије своје тело је отприлике она која стане на ваш длан. Пошто је тешко одредити колико сте спреја за заштиту од сунца прскали на кожу, правило је да прскате док ваша кожа не почне да сија. Такође, подједнако је важно уопштено запамтити да је бочица спреја за заштиту од сунца од око 150 мл довољна за око 6 наношења.

Нанесите добро и равномерно одмах након купања у мору

Да бисте били сигурни да нисте пропустили неко место и да сте крему за сунчање равномерно нанели на кожу, нанесите је одмах након купања. Не заборавите да покријете чак и тешко доступна места кремом за сунчање, као што су уши, чело, нос, табани и иза колена.

Спреј за заштиту од сунца не престаје да буде спреј...

Никада немојте наносити спреј за заштиту од сунца (као ни било који производ у спреју) у близини топлоте или нечег запаљивог (нпр. свец́е, итд.) или док пушите. Иако крема за сунчање није запаљив материјал, може бити када се користи у облику спреја. Зато се уверите да сте далеко од „опасних“ жаришта.

Додатни савет: Без обзира на врсту креме за сунчање коју користите, не смете заборавити да је поново нанесете на свака два сата када сте на отвореном или одмах након пливања или прекомерног знојења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas