· · Коментари: 0
здрава коса

КОСА може да БОЛИ: Зашто се дешава и како да решимо овај проблем?

Да, не умишљате, коса заиста може да вас боли.

1598957624_girl-1848477_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Попут бола који осећате у ногама након вишечасовног вежбања, болна коса је стварна и представља проблем који се мора решавати. Бол наиме, потиче из власишта, јер је као што сигурно знате коса направљена од мртвих ћелија што значи да на њој нема рецептора за бол.

Прочитајте још: Како да нанесете СЕНКУ ЗА ОЧИ, а да остане цео дан? Ово су трикови

И док су разлози вишеструки, ни мало пријатна појава се најчешће везује за накупљање слоја на власишту или као последица мигрене. Међутим, постоје ефикасни начини који могу да вас ослободе болне косе.

РАЗЛОЗИ БОЛНЕ КОСЕ

Фото: Депосит

Прекомерна употреба шампона за суво прање косе, као и често прање косе и промена временских прилика могу бити узроци болног власишта. Као резултат јавља се накупљање уља на власима и таложење на скалпу. Међутим, решење није ни ређе прање косе, ни промена шампона.

Квалитет воде у великој мери могу да допринесу болном осећају власишта.

Треба узети у обзир и тип косе и стил живота који такође могу да допринесу болном осећају у коси. Тврда вода, она богата калцијумом и магнезијумом, може довести до исушивања власишта и стварања минералних наслага на њему.

Прочитајте још: ПРАЈМЕР: Ево зашто га треба увести у рутину ШМИНКАЊА

КАКО СПРЕЧИТИ БОЛ У ПРЕДЕЛУ ВЛАСИШТА И ДУЖ КОСЕ?

  • Држите се подаље од шампона за суво прање косе. Ако вам је заиста потребан, користите га максимум једном месечно.
  • Набавите филтер за туш који се ефикасно бори са тврдом водом. Омекшавање воде може бити најједноставнији начин спречавања болног стања са косом.
  • Промените фризуру. Превише дуга коса такође може бити узрок бола у пределу власишта. Плетенице, кикице, коњски реп, пунђа и сличне фризуре затежу косу и самим тим иритирају власиште.

Прочитајте још: САКРИВАЊЕ БОРА шминком: Ево у чему је тајна

  • Темељно оперите косу. Сећате ли се прања косе у фризерским салонима? Не чини ли вам се да су девојке задужене за прање косе тамо далеко грубље од вас? Разлог је једноставан, коси је потребно темљно шампонирање како би заблистала.
  • Очистите темељно своју четку за косу. Након сваког четкања косе потребно је уклонити све отпале власи и темељно опрати четку под млазом топле воде, уз коришћење сапунице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.