Oglas
· · Komentari: 0
zdrava kosa

KOSA može da BOLI: Zašto se dešava i kako da rešimo ovaj problem?

Da, ne umišljate, kosa zaista može da vas boli.

1598957624_girl-1848477_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Poput bola koji osećate u nogama nakon višečasovnog vežbanja, bolna kosa je stvarna i predstavlja problem koji se mora rešavati. Bol naime, potiče iz vlasišta, jer je kao što sigurno znate kosa napravljena od mrtvih ćelija što znači da na njoj nema receptora za bol.

Pročitajte još: Kako da nanesete SENKU ZA OČI, a da ostane ceo dan? Ovo su trikovi

I dok su razlozi višestruki, ni malo prijatna pojava se najčešće vezuje za nakupljanje sloja na vlasištu ili kao posledica migrene. Međutim, postoje efikasni načini koji mogu da vas oslobode bolne kose.

RAZLOZI BOLNE KOSE

Foto: Deposit

Prekomerna upotreba šampona za suvo pranje kose, kao i često pranje kose i promena vremenskih prilika mogu biti uzroci bolnog vlasišta. Kao rezultat javlja se nakupljanje ulja na vlasima i taloženje na skalpu. Međutim, rešenje nije ni ređe pranje kose, ni promena šampona.

Kvalitet vode u velikoj meri mogu da doprinesu bolnom osećaju vlasišta.

Treba uzeti u obzir i tip kose i stil života koji takođe mogu da doprinesu bolnom osećaju u kosi. Tvrda voda, ona bogata kalcijumom i magnezijumom, može dovesti do isušivanja vlasišta i stvaranja mineralnih naslaga na njemu.

Pročitajte još: PRAJMER: Evo zašto ga treba uvesti u rutinu ŠMINKANJA

KAKO SPREČITI BOL U PREDELU VLASIŠTA I DUŽ KOSE?

  • Držite se podalje od šampona za suvo pranje kose. Ako vam je zaista potreban, koristite ga maksimum jednom mesečno.
  • Nabavite filter za tuš koji se efikasno bori sa tvrdom vodom. Omekšavanje vode može biti najjednostavniji način sprečavanja bolnog stanja sa kosom.
  • Promenite frizuru. Previše duga kosa takođe može biti uzrok bola u predelu vlasišta. Pletenice, kikice, konjski rep, punđa i slične frizure zatežu kosu i samim tim iritiraju vlasište.

Pročitajte još: SAKRIVANJE BORA šminkom: Evo u čemu je tajna

  • Temeljno operite kosu. Sećate li se pranja kose u frizerskim salonima? Ne čini li vam se da su devojke zadužene za pranje kose tamo daleko grublje od vas? Razlog je jednostavan, kosi je potrebno temljno šamponiranje kako bi zablistala.
  • Očistite temeljno svoju četku za kosu. Nakon svakog četkanja kose potrebno je ukloniti sve otpale vlasi i temeljno oprati četku pod mlazom tople vode, uz korišćenje sapunice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas