Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДРЖАВАЊЕ ЛЕПОТЕ

Лице негује КУЋНА РАДИНОСТ! Направите домаће МАСКЕ за све типове коже

Сваки тип коже лица захтева саму негу, а уколико сами не угодимо свом лицу - то ниједан козметичар не може надокнадити

1595023519_maska-ya-lice.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Лепа кожа лица, неговано и сјајно лице циљ је сваке жене. Иако на негу и лепоту лица утичу бројни фактори, од генетске предиспозиције до врменских прилика, маске за лице су незаменљиве у нези.

Ваше лице не познаје нико боље од вас самих

За лепо лице битна је и исхрана. Она је једна од елементарних ствари кад је у питању очување еластичности, свежине и лепоте коже. Воће, поврће, и орашасти плодови морају бити међу намирницама које конзумирамо уколико желимо леп изглед.

Прочитајте још: Лагана летња пословна гардероба коју ћете ОБОЖАВАТИ! ОВЕ комаде морате имати у свом ормару

Вода је важан фактор јер чини кожу влажном. Било би идеално да се пре изласка на сунце на лице нанесе мало козметичких средстава за овлаживање лица и затим креме за сунчање како би се заштитио спољни епител коже. 


Фото: Depositphotos

Прочитајте још: На пословни састанак у БЕРМУДАМА? О, да! Али, под ОВИМ УСЛОВИМА!

Ипак, најважније је да храните кожу свиме што јој је потребно. Ево неколики маски за лице које можете направити код куће према вашем типу коже.

Маска за масну кожу

Маска од беланаца идеална је за масну кожу са отворени порама. Она делује на начин да блокира улаз прашине у поре. Такође, нанесите мало измућканог жуманцета, оставите да стоји 20 минута и исперите. Та маска ће затегнути кожу, освежити је и учинити здравијом. Такође, добра је и за проблематичну кожу са акнама.

Фото: Pixabay

Прочитајте још: Да ли и ви одлазите на спавање са МОКРОМ КОСОМ? Сазнајте зашто то ни(је) добро

Можете помешати и сок од лимуна са шољицом брашна и беланцем. Нанесите на лице и исперите тек кад се потпуно осуши. Лимун и брашно дубински чисте поре и делују попут пилинга.

Маска за суву кожу

Маска од зобене каше сјајна је за суву кожу. Зобена каша, жуманце и мед лече кожу. Помешајте кашу, жуманце и мед у истим сразмерама. Лагано нанесите маску на лице и оставите је 15 минута па исперите млаком водом. Кожа ће се осећати меком и освеженом.

Прочитајте јос: Набавите САФАРИ хаљину "А" кроја, мараму са АНИМАЛ принтом и спремни сте да све ОБОРИТЕ С НОГУ

Можете помешати кашику пшеничних клица са две кашике маслиновог уља. Ту смесу држите на лицу 15 до 20 минута и на крају исперите млаком водом.

Маска за нормалну кожу

За нормалну коша најбоља је банана. Помешајте пола изгњечене банане са свежом павлаком. Нека маска стоји на лицу 30 минута и затим је исперите млаком водом. Ова је маска врло хранљива, а истовремено влажи кожу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas