· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

Масно теме, а суви врхови косе: 10 ОДЛИЧНИХ ТРИКОВА који ће решити овај проблем

Неколико једноставних корака.

1604912063_Depositphotos_219680746_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Ови кораци могу да вам помогну да овај проблем ставите под контролу.

1. Не перите косу сваког дана

Када косу перете сваког дана, скидате природно уље са коже главе и косе, и тиме улањате све нутријенте. То води до ломљења длаке, исушивања темена и перути.

Прочитајте још: Престаните да уништавате кожу и косу: Ове навике морате да промените

2. Не додирујте косу

У контакту са рукама ћете је само додатно умастити и жлезде ће производити више уља. Дакле, када вам прсти крену ка коси, подсетите се да то није играчка.

3. Перите косу обрнутим редоследом

То значи да прво нанесете балзам за косу, исперете, па онда нанесете шампон и исперете. На овај начин ће ваша коса бити негована и добиће све што јој је потребно из балзама, али на крају неће бити масна.

Прочитајте још: Погрешно коришћење КОКОСОВОГ УЉА: Избегните негативне последице на коси

4. Освежите косу биљним раствором

Фото: Депозит

Рецепт: ставите у посуду кашичицу или две сувих биљака, попут коприве или нарендане коре поморанџе или лимете, и прелијте врелом водом, оставите да се биљке натопе водом 10 - 15 минута и покријте посуду. Процедите и затим налијте на косу, умасирајте у кожу главе и оставите да делује три до пет минута. Затим исперите хладнијом водом, како би коса била сјајнија.

5. Користите шампон за суво прање косе

То је сјајан начин да се покупи вишак уља и да коса замирише. Али, немојте да претерујете у употреби шампона за суво прање јер може да запуши поре на кожи главе.

Прочитајте још: ИСПРАВИТЕ КОСУ без пресе и фена: Ова техника је залудела ЖЕНЕ (ВИДЕО)

Шампон за суво прање може се користити највише једном недељно!

6. Мењајте јастучницу једном недељно

Ако вам је јастучница масна од косе, то ће се опет пренети на длаку.

7. Не перите косу врућом водом

Прање косе врућом водом испира природна заштитна уља са коже и косе и оставља је сувом.

Перите косу млаком водом, а на крају је исперите хладнијом, то помаже да се поре затворе и да коса буде глатка и сјајна

8. Пробајте различите фризуре

Масна коса је чак и боља за прављење неких фризура него чиста коса јер длака "не бежи". Направите зализану пунђу или исплетите неку плетеницу, тако ћете имати и супер фризуру и продужићете још један дан да не оперете косу.

Прочитајте још: Фантастична 3 биљна извора омега-3 за ЛЕПУ и СЈАЈНУ КОСУ

9. Опрезно с топлотом

Ограничите употребу преса и осталих алата за косу који производе топлоту. Чак и фен топлотом коју емитује стимулише производњу уља. Ако морате да сушите косу феном, гледајте да то радите на мало нижој температури, иако ће вам тако требати мало више времена.

Често излагање длаке топлоти оштећује косу, ломи је и стварају се испуцали крајеви

Зато избегавајте да на дневној бази сушите или пеглате косу.

10. Маске за контролу производње уља

На крају, можете да направите кућну маску која ће помоћи у контролисању производње уља. Помешајте једно жуманце, кашичицу маслиновог уља, пола кашичице меда и 2-3 кашичице јогурта. Можете да додате и 2-3 кашичице воде да би смеса била мало ређа. Све добро измешајте, нанесите на косу од корена до дна, ставите капу за туширање или увијте у пешки и пустите да делује од 15 до 45 минута, затим исперите. Ове савете пробајте један по један, да бисте знали да ли и који од њих помаже вашој коси.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.