Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МИТИСЕРИ НА НОСУ уз ове ТРИКОВЕ нестају 100 посто! Најефикаснији и најбржи ПРИРОДНИ НАЧИНИ како да их УКЛОНИТЕ

Да ли сањате о животу без митисера?

1667475734_mitiseri.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Од свих проблема који могу задесити вашу кожу, митисери су можда они који највише нервирају. Таман помислите како сте умирили бубуљице и иритирану кожу, кад оно- досадни црни чепови су ту да вам покваре дан.

Прочитајте још: ШМИНКА БЕЗ ШМИНКЕ: Савети како постићи овај изглед, и уз помоћ мало производа нагласити природну лепоту

Како настају, шта су заправо и како их уклонити - све је ово нешто што треба да знате како бисте се решили митисера на носу једном заувек.

Митисери, односно отворени комедони, могу се развити у бубуљицу или остати у форми чепа, зависи од случаја. Они уједно и шире поре, па и када нестану остављају за собом проширене поре, односно видљиве рупице, па чак и ожиљке.

Иако се могу јавити било где, од чела до браде, па и на телу, некако се најчешће дешава да се појаве на носу, баш тамо где су вам најочигледнији. И ако којим случајем истискате један, њих десет дође да вам се свети за палог друга. 

Учините себи услугу и немојте их истискивати. Немојте ни претеривати са чишћењем и агресивним геловима и лосионима за чишћење. Тако сте само агресивни према својој кожи, а узрок митисера на носу уопште није прљавштина.

Осим поменутих зачепљења, узрок митисера могу бити и хормони, али и погрешна нега. Уколико користите производе за негу који не одговарају вашем типу коже веће су шансе да ће се на вашем лицу појавити митисери. 

Као што смо већ рекли, митисере на носу је у суштини лако уклонити, иако се не чини тако. У сваком случају је лакше него уклонити бубуљице само је потребно да знате који су правилни и природни начини да их се реште, а ово су неки од њих:

Сода бикарбона против митисера на носу

Ово је вероватно најстарији трик за који се зна. Сода бикарбона вам може помоћи да одрадите благи пилинг коже лица. Како то сода бикарбона тачно помаже? Тако што исушује митисере и обезбеђује кожи прави мали минерални третман, због чега она изгледа блиставије.

Потребне су вам две кашичице соде бикарбоне и минерална вода, таман онолико колико је потребно да се од соде бикарбоне направи средње густа паста. Нанесите на нос и оставите да се осуши, па онда исперите млаком водом.

Уместо минералне воде можете користити и јабуково сирће, за које у последње време тврде да може помоћи код проблема са акнама. Доказано је да оно има антибактеријска својства, па може бити одличан начин да предупредите могуће иритације у случају да вам сода бикарбона исуши кожу.

Митисери на носу нестају помоћу беланца

Још један начин да лако очистите поре укључује и јаја, тачније њихово беланце.

Све што треба да урадите је да на чисто и суво лице прстима нанесете беланце у танком слоју. У овом случају, пошто уклањате митисере са носа, биће довољно да намажете само нос, мада вам беланце не може штетити лицу јер садржи брдо нутријената који хране вашу кожу.

Оставите беланце да се осуши, па затим нанесите преко њега још један, исто тако танак слој. Ово поновите још једном, тако да укупно имате три слоја на носу. Када се и трећи слој осуши, митисери су успешно везани за ову природну маску па је можете скинути.

Скида се тако што натопите марамицу или мекан пешкир за лице топлом водом и лагано скинете јаје са носа. Овако третирану кожу треба нахранити хидратантном кремом.

Беланце можете помешати и са медом и направити благу маску за чишћење читавог лица којом можете уклонити митисере на носу. Њу ћете на лицу држати око 30 минута, након чега је можете испрати млаком водом.

Уклоните митисере на носу шећером

Када га једете, шећер може изазвати митисере на носу. Али када од њега направите природни пилинг за лице, митисери на носу нестају. Занимљиво, зар не?

Од шећера можете направити благи пилинг тако што ћете га помешати са јојобиним уљем или медом. Уколико користите уље јојобе, размера је 4 кашике уља наспрам 1 шоље шећера. Уколико користите мед, требаће вам једна шоља меда и отприлике кашичица-две шећера. Укратко, пилнг треба да буде средње густ у оба случаја.

Митисери на носу реагују на ове супстанце и са њима се лако мешају, па је овакав пилинг супер начин да их извучете, а да не оставите кратер на носу. Ипак, ограничите употребу овог пилинга на 2-3 пута недељно, како бисте избегли иритације коже.

Зелени чај уклања митисере са носа

У овом случају, зелени чај је сјајан, а уједно и најблажи природан начин да уклоните митисере са носа. Не само што делује на митисере, он спречава и упалу коју могу изазвати поједине бактерије, а због којих може доћи до појаве бубуљица.

Од њега можете направити природан пилинг и то тако што осушено лишће зеленог чаја прелијете водом и мешате док не добијете средње густу пасту. Не морате претеривати са количинама, биће вам довољна кашика лишћа зеленог чаја и сразмерно мало топле воде.

Када ову пасту нанесете на нос, можете је и оставити да одстоји неколико минута или њоме истрљати подручје где се налазе митисери на носу. Тако она функционише и као маска и као пилинг. Исперите млаком водом и митисера више неће бити.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas