Oglas
· · Komentari: 0
PRIRODAN IZGLED

ŠMINKA BEZ ŠMINKE: Saveti kako postići ovaj izgled, i uz pomoć malo proizvoda naglasiti prirodnu lepotu

Sve više vidjamo svetske lepotice, kao i modele, koje se pojavljuju na crvenom tepihu bez jake šminke

1667387809_no-makeup-makeup.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Nakon mnogobrojnih trendova u šminkanju, gde se koristi puno proizvoda, konturiše, naglašava i senči, došlo je vreme i za jedan nov pravac: ''šminka bez šminke''.
Čini se kao da su se čitav svet, kao i koža, prezasitili slojeva i slojeva šminke, i da je koži potrebno da napravi pauzu i ponovo ''prodiše''. Kozmetička industrija je u trci za tržištem ponudila mnoštvo novih proizvoda, pa se jedno vreme činilo da se sve okreće oko kolekcija šminke i noviteta,  i kao da je svaka zvezda u toj trci izbacila sopstvenu paletu proizvoda.

Foto: Shutterstock


Šta je šminka bez šminke? 
To je zapravo način šminkanja, u kom se nanosi dovoljna količina proizvoda koja samo naglašava ono što već posedujete, na jedan prirodan i minimalistički način. ''Ovaj stil ima više interpretacija, ali po meni to je isticanje onoga što je već tu'', kaže poznati šminker Lindzi Katsuk.


Donosimo vam par saveta kako da postignete ovaj izgled, i naglasite svoju prirodnu lepotu:

1. Nega kože 

Nega i dobra hidratacija kože su na prvom mestu. Bez zdrave, nahranjene kože nema poente pričati dalje o načinu šminkanja. Koža lica koja sija, deluje odmorno i sveže- kako to postići?
Svakako nemaju svi blistav ten kao Amal Kluni ili Dženifer Lopez, ali postoje načini kako da ga ''napravimo''.
Pored krema za lice koje odgovaraju vašem tipu kože, neophodno je povremeno dodati i nešto malo ekstra u svoju rutinu. Serumi i maske za lice i vrat, nešto su što je dobro koristiti barem jednom nedeljno, posebno u hladnim danima, kada se koža više suši, ili u danima kada se osećamo umorno, pa se to oslikava i na našem licu.

Pročitajte još: Saveti ZLATA VREDNI: Ovo su 3 načina da učinite usne punim bez INJEKCIJA i operacije

2. Korektor

Sa njime ćemo prekriti sitne nesavršenosti na koži, kamufliraćemo podočnjake i sitne bore.
Koristite one lakše teksture, tako da sve ne deluje ''zacementirano'', već da korektor ima dobru pokrivnu moć
i kremastu teksturu. Idealno bi bilo odabrati jedan koji se ''stapa'' sa bojom tena, a drugi, svetliji korektor 
koristiti za podočnjake.
BB i CC kreme se u ovom slučaju takodje koriste, umesto teških tečnih pudera. Nanose se najbolje sundjerom za šminku, ili pak četkama za podloge. Takodje, i korektore i BB kreme možete lepo rasporediti po licu i prstima, jer će se od topline kože lepo stopiti!
U poslednje vreme često se vide i pegice na licima poznatih koje ovaj trend praktikuju, što govori o tome da ne
žele sve da prekriju.

3. Kremaste senke i bronzeri

Kremaste teksture šminke bolje se stapaju sa ostalim proizvodima na licu, nego one praškaste i kamene
teksture, i izgledaju prirodnije. Za postizanje ovog prirodnog izgleda, dovoljno je naneti samo malo bronzera       ( kajsija ili svetlo braon tonova) na jagodice, kao i na kapke. Takodje, mogu se korititi i kremaste senke zlatnih i bež tonova, ispod obrva ili na unutrašnjim uglovima očiju. Tako ćete delovati blistavo, sveže i odmorno, i dobiti jednu novu dimenziju- prirodnog, samo malo istaknutog i ulepšanog izgleda.

4. Nežna boja na obrazima i usnama

Malo nežno roze, ili kajsija boje rumenila na obrazima, i malo čak i na nosu, i u sličnoj boji tonirani balzam ili hidratantni ruž- izgledaćete kao da ste se tako sveži, i dobro naspavani probudili, ili vratili sa odmora.

Pročitajte još: Maska za suvu kosu koja ima dva sastojka idealna je za jesenje dane: Namirnice već imate u kuhinji​

5.Trepavice i obrve

Da bi celokupan izgled zaokružili, dovoljno će biti naneti još i maskaru, po izboru, a obrve lepo zagladiti 
četkicom za obrve ukoliko su dovoljno guste. Ukoliko pak nisu, naneti malo olovke za obrve pa ih u istom smeru poravnati.


Pored ovog trenda, koji se pojavio i na modnim pistama- na modelima, zagovornice ovog stila šminkanja i prirodnijeg izgleda su i muzičarka Ališa Kiz i trendseterka Kara Feranji, koje se ovako pojavljuju na mnogim javnim dogadjajima, i izdvajaju svojom prirodnom lepotom.

Foto: Profimedia

 

BONUS VIDEO: 


 

 

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas