· · Коментари: 0
шминка

Нанесите руменило према облику лица: Мали трикови значе много

Од свих козметичких производа руменило је многима омиљено

1660050925_eye-shadow-g71848593a_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Само неколико потеза четкицом на којој је руменило може да учини да ваш тен изгледа здравије, а кожа млађе.

Међутим, то може да буде један од најзбуњујућих производа за шминкање. Није тако једноставно одабрати и нанети руменило на најбољи начин у скаладу са цртама вашег лица.

Прво, припремите кожу

Да би се ваше руменило уклопило у вашу кожу и остало на месту цео дан, увек прво оперите и навлажите лице. Сува (или масна) кожа такође не задржава шминку, тако да одржавање коже чистом омогућава да се шминка лепо уклопи и траје дуже.

Прочитајте још: Најједноставнија техника шминкања очију: Последњи потез многи прескачу, а даје потпуно нов ефекат

Да би ваше руменило трајало још дуже, почните са прајмером за шминку који припрема кожу и даје "неклизајуће платно" како би шминка трајала цео дан.

Бирање нијансе руменила

Изаберите нијансу која одговара вашем тону коже. Не постоји исто решење за све, потребно је да изаберете праву нијансу која ће ласкати вашем тену. Нешто превише тамно или превише светло може да учини да изгледате старије уместо да вам да младалачки сјај. Кључ је да одаберете нешто што је близу вашем природном руменилу које свако има.

Ако имате веома бледу, светлу кожу, одлучите се за светлорозе руменило које неће да нађача ваш тон. Ако имате светлосредњи тон изаберите бресквасто розе нијансу да бисте својој кожи дали леп сјај. Тамнијим тоновима коже одговарају боје попут светле кајсије.

Руменило према облику лица

Руменило има циљ да нагласи ваше лице, што значи да треба да узмете у обзир структуру костију пре него што га нанесете.

Лица у облику срца: Ако вам је лице дугачко са истакнутим јагодицама и уском брадом, вероватно имате лице у облику срца. Нанесите руменило у облику слова "Ц" од врха слепоочнице до јагодичне кости. Користите више производа дуж јагодичне кости, а затим га распршите према слепоочници.

Дугуљаста лица: Ако су вам чело, образи и линија вилице приближно исте ширине, имате дугуљаст облик лица. Руменилом крените од јабучице образа почевши од најистакнутијег дела образа, стапајуц́и боју према носу и изводећи је према слепоочници. Додајте мало руменила на чело и бочне стране обрва да бисте спојили изглед.

Прочитајте још: Јасан знак да превише перемо лице: Мање је више у овом случају

Квадратно лице: Ако ваше лице има равне стране и прилично равну вилицу имате квадратно лице. Дугим, лаганим покретима превуците руменило преко јагодичне кости, почевши одоздо ка горе.

Округло лице: Ако имате закривљену линију вилице, имате округло лице. Како бисте лепо нанели руменило погледајте се у огледало, насмејте се, а затим превуците руменило на јабучице образа. Такође, четкицом превуците боју према слепоочници и доле према ушној ресици да се стопи.

Овална лица: Ако вам је лице дугачко са нешто истакнутим образима, ужом брадом и уским челом, ваше лице је овално. Препоручује се да почнете од најистакнутијег дела јагодичне кости и благим потезима спустите руменило према ушној ресици и стопите према слепоочници. Додајте и мало изнад слепоочнице, за равнотежу, пише Гоодхоусекеепинг.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.