Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите МАСКУ "ШЕХЕРЕЗАДА": Сматра се да отклања боре и да може сачувати вашу младост

Испробајте рецепт за маску од само четири састојка

1678360333_foto-maska-za-lice.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Маска Шехерезада за негу коже према легенди доноси "вечну младост" - смањује боре, прави се од 4 састојка, а један је кључан и основа!

Маске за негукоже лица могу бити природна средства за очување младолсикости, здравље коже и лепоту, посебно када их правимо од састојака које имамо код куће. Доносимо вам рецепт за стару маску коју су можда користиле ваше маме и баке - маска Шехерезада или "вечна младост".

Према легенди, ову маску је осмислила ћерка краља Шахријара, а рецепт јој је је помагао да одржи младост и лепоту дуги низ година. Маска је веома популарна међу оријенталним лепотицама вековима, а главни састојак који је чини посебном јесу јајапрепелице. Препеличја јаја су основа за ову маску против бора, а делују нежно на кожу смањујући ризик од појавебора или спречавају формирање нових.

Јаје од препелице је изузетно богато хранљивим састојцима. Богато је витаминима А, Б1 и Б2, садржи гвожђе, калијум и друге значајне ензиме, па га многи сматрају здравијим од кокошијег јајета. Такође, садржи антиоксиданс тирозин који посебно утиче на здравље коже и тен. Маска Шехерезада или "вечна младост" може се наносити једном недељно, а ево како да је направите:

За нормалну и комбиновану кожу:

2 јајета од препелице
неколико капи лимуновог сока
1 кашичица маслиновог уља
1 кашичица меда
Припрема и примена :

Помешајте све састојке. Уклоните шминку са лица, очистите кожу средством за чишћење. Оперите лице топлом прокуваном водом и немојте га брисати, већ оставите мало да се кожа сама просуши. Затим нанесите маску на кожу која је још влажна. Држите маску око 20 минута, па је исперите топлом водом.

Маске за друге типове коже се праве на потпуно исти начин, само се састојци мало мењају: за суву кожу избаците лимунов сок из смесе, за масну кожу искључите маслиново уље из састава.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas