Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МАСКА ЗА ЛИЦЕ ОД ДВА САСТОЈКА: Испробајте рецепт који вам може помоћи да уклоните боре и подочњаке

Маска за лице која се нарочито препоручује женама након четредесете године

1683197033_maska-protiv-bora.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Од тамних подочњака до сувоће коже и прераних бора, као и за многе проблематичне промене на лицу може вам помоћи употреба јогурта. Не само да је добро да га унесете у редовну исхрану, већ се саветује и дерматолошка употреба.

Препорука је да га двапут недељно користите као лагану маску, а то можете учинити на два начина.

Први је да наносите чист јогурт, а да бисте га лакше намазали, послужите се обичним тупфером од вате. У тацну сипајте мало јогурта, захватајте помало тупфером и тако премажите цело лице. Оставите да стоји двадесетак минута, па исперите млаком водом и одмах намажите кожу хидрантном кремом.

Други начин је да јогурт помешате са мало скроба и умутите у глатку смесу. Њу намажите на лице, а остатак процедуре је исти. Идеално би било да користите пиринчани скроб.

Кад се маска осуши, овлаш истрљајте лице па тек онда полако сперите маску, нежно се умивајући. Скроб овако делује и као благи пилинг, а и јогурт подстиче скидање мртвих ћелија коже захваљујући млечној киселини. Ефекат је ублажавање бора као и црвенила.

Биоактивни пептиди из јогурта имају антејџ ефекат, а пробиотици су "задња реч" моде у козметичкој индустрији. Испробајте и ви дејство овог приступачног средства за мини третман код куће што пре. Ако осетите благо пецкање док држите ову маску на лицу, не брините, то је очекивано.

Особе са осетљивом кожом могу, у почетку, држати ову маску на лицу само минут-два, па постепено повећавати дужину деловања јогурта са скробом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas