Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Нега РЕТКЕ и ТАНКЕ косе: Савети професионалаца који вам могу помоћи

Уколико имате потешкоће да постигнете волумен или да направите фризуру коју желите, ово су трикови који ће вам бити од користи

1664454931_pexels-anastasiya-gepp-2036644.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Када имате танку или ретку косу, може вам бити тешко да постигнете волумен или фирзуру коју прижељкујете. Ипак, за то постоји начин. Пре свега, важно је да откријете који тип косе имате, како да је негујете, а потом и да научите основне фризерске трикове.

Шта је то танка коса?

Танка коса је она која има танак пречник. Ово нема везе са густином ваше косе: танка коса може бити и густа и ретка. Ипак, ако имате танку и густу косу, могуће је да ћете бити сасвим задовољни волуменом, али ћете имати проблем у покушајима да стилизујете косу на нови или другачији начин.

Ова особина косе је генетски предодређена и на њу не можете да утичете.

Шта је то ретка коса?

Овај термин се односи на густину косе, односно на број праменова на одређеном делу скалпа. Чак и ако имате дебеле власи, уз ретку косу тешко да ћете успети да постигнете утисак жељеног волумена.

Посебно је тешка ситуација ако почне да вам се проређује коса. Један од знакова проређене косе је да приметите да је ваше чело постало више, да су се залисци повећали или да више пута затежете гумицу за косу, него обично.

Власиште такође постаје видљивије како долази до проређивања косе, а неки људи почну да примећују појачано опадање косе.

Прочитајте још: Сушење косе пешкиром је лоша идеја: Фризерка објашњава због чега

Како стилизовати танку косу?

Да бисте максимално искористили танку косу, циљ треба да вам буде да научите да радите са њом и да је стилизујете на прави начин. Стилисти препоручују да избегавате равне резове, они ће учинити да вам коса изгледа ређе. Ако је ваша коса средње густе или густа, одлучите се за слојевите фризуре. За жене које воле боб и лоб препорука је да се одлуче за њихову разбарушену верзију – коса тако добија на волумену.

А како да негујете танку косу?

Користите шампон за јачање косе и трудите се да што редовније радите пилинг власишта. Он стимулише фоликуле и раст косе. За вас су, тврде стилисти, одлична средства за негу која садрже кофеин. Када бирате средства за стилизовање косе, одличне су пене или балзами који се не испирају, односно сва она средства која се наносе пре сушења косе, а не после. Овакав приступ помаже да се коса подигне из корена и тако се постиже утисак бољег волумена косе.

Како стилизовати ретку косу?

Не постоји правилник који каже да морате да носите одређени стил само зато што вам је коса ретка или проређена. Носите који год стил сматрате да вам одговара—али ако тражите фризуру која ће створити утисак пуноц́е, избор се сужава.

Први савет стилиста јесте да се определите за кратке фирзуре. Што је коса краћа, изгледа гушће. Ако желите дуге увојке, онда су најбољи избор екстензије за косу. Спрејеве у боји не би требало користти често јер могу да оштете фоликуле длаке и допринесу додатном проређењу косе.

Како неговати ретку косу?

Обавезно избегавајте тешке производе на танкој коси. За додавање волумена, препоручује се веома добро чишц́ење косе и власишта и коришц́ење лаганог регенератора. Спрејеви и пене за повец́ање волумена ц́е помоц́и да се коса подигне у корену.

Можете користити формуле на бази кератина и обавезно редовно радите пилинг власишта да бисте уклонили све остатке препарате који додатно умртвљују и отежавају косу, дајући јој још ређи изглед.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas