· · Коментари: 0
ЛИЦЕ

Немојте понети ФЛЕКЕ од сунца као СУВЕНИР овог ЛЕТА: Поштујте 7 ЗЛАТНИХ ПРАВИЛА светских дерматолога

Прво правило су наочаре. Друго је крем са заштитним фактором.

1597908983_Naocare.jpg
Фото: Пиксабеј

Лето не прија кожи, јер штетни УВ зраци, високе температуре и влага директно "ударају" на њу, исушују је, краду еластичност више од било чега, а пегице и боре долазе као последица таквог "напада". Зато стручњаци саветују да је у овом периоду посебно негујете.

Прочитајте још: БУБУЉИЦАМА НА ЛЕЂИМА не посвећујемо довољно ПАЖЊЕ: Ево зашто се јављају

- Уколико излазите напоље, користите креме са заштитним фактором и носите наочаре, јер оне штите осетљив предео око очију који не може другачије да се сачува.

Никада не излазите без креме са заштитним фактором и наочарима за сунце! Никада

- Почните да користите ретинол, али само ноћу, јер сунчева светлост поништава његово дејство.

- Двапут недељно на лице нанесите маску од свеже куваног кромпира, који сте изгњечили и помешали са жуманцетом и мало млека, загрејали да буде топла смеса и нанели на кожу. Исперите је после 20 минута врућом водом и на крају умијте лице врло хладном водом.

Ништа не унитшава кожу као сунце Фото: Депозит

- Смањите шећере, јер они уништавају колаген и еластин који кожу чине јаком и савитљивом, што доводи до стварања бора. Уместо шећера једите житарице.

- Конзумирајте што више маслиново уље, рибу, јогурт, свеже воће и поврће.

Мање пилинга и шечера, а више јогурта.

- Не претерујте са пилингом, јер нас површински слој коже штити од бактерија, загађења и УВ зрачења.

Прочитајте још: На ове ДЕЛОВЕ ТЕЛА не бисте никада требали да стављате ПАРФЕМ, ево и зашто

- Вежбајте, пошто Физичка активност може да успори процес старења, подмлађујући тонус мишића и побољшававајући циркулацију и проток крви, што се позитивно одражава на тен.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.