· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Обичан ЧАЈ не служи само код прехлада: Ево које све проблеме можете решити са овим чудотворним напитком

Иако многи људи чај пију искључиво када су прехлађени или болесни, многи не знају да овај напитак може користити и у служби лепоте

1642507687_caj.jpg
Фото: Пиxабаy

Чај се пије у свако доба године за релаксацију или разне тегобе, али можете га користити и како бисте коси вратили сјај, добили препланули тен или елиминисали неугодан мирис ваших стопала.

Прочитајте још: Најбољи и најгори начини да носимо ХУЛАХОПКЕ: Један виђамо све више (ФОТО)

Враћање сјаја коси

Чај је добар за косу која је изгубила сјај. Исперите косу зеленим или црним чајем и подстаћи ћете њену живост. Након што сте чај оставили да одстоји 15 минута у врућој води, пре употребе нека причека још неколико сати или чак преко ноћи. Прелијте га преко тек опране косе и оставите да делује десетак минута. Након тога још једном оперите шампоном.

Подочњаци и натечене очи

Брзинско решење за натечене очи и тамне подочњаке крије се такође у искоришћеним врећицама чаја. Узмите врећицу и прислоните на очи. Теин из чаја помоћи ће сузити крвне жилице испод коже и елиминисати натеченост. Ако имате овај проблем, намачите ноге у охлађеном чају јер танини који се налазе у њему делују против бактерија и гљивица.
 

На суву кожу добро ће деловати зелени чај. Након што га охладите, ставите чај у бочицу с распршивачем или на вату, па аплицирајте на лице два пута дневно. Тако ћете сузити поре, уклонитинечистоће, и кожа ће добити сјај.

Умирује кожу након депилације

Црвенило, ситне посекотине и свраб врло су честа појава након бријања ногу или  пазуха, а и ту вам може помоћи чај. На озлеђене делове коже прислоните искориш'ене и охлађене врећице црног чаја који ће деловати попут облога.

Бојење косе

Чај ће мало потамнити плаву косу јер у себи има природне састојке који изазивају тамњење. Треба вам три до пет врећица чаја који треба скувати у мање воде него што бисте да га припремате за пиће. Коса треба бити натопљена чајем барем сат времена да боја делује.

Прочитајте још: Метода која ће вас одушевити: Вратите коси сјај и волумен уз ОБРНУТО прање косе

Тамњење коже

Као што можете обојити светлу косу, чајем можете и потамнети тен. У купку убаците неколико врећица црног чаја и уживајте двадесетак минута, пише Хуффингтон Пост. Додаје да ће осећај можда бити мало лепљив и необичан, али ћете добити мало боје на безопасан и природан начин.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.