Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Спремите чај од петељки трешања: Одличан је за реуму, бубреге и болести срца

У народној медицини за разне болести препоручује се чај од петељки трешања у различитим варијацијама. Зато не бацајте петељке, већ их осушите и спакујте у папирне врећице, могу вам затребати.

1716466333_3889263_caj-od-tresanja-shutterstock-238366273_ff.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Трешње се састоје из протеина, угљених хидрата и врло мало масти. Од витамина у највећој мери садрже А и Ц витамине, а осим тога добар су извор и витамина Б1, Б2, Б3 и Б6. Пуне су калцијума, калијума, гвожђа, магнезијума и цинка, а у њиховим сласним плодовима има доста фолата, те се нарочито препоручују трудницама.

Откривамо вам код којих тегоба може да помогне чај од петељки трешања:

За бубрежне болести

Против болести бубрега и мокраћних канала треба шаку петељки трешања скувати у литри воде. Петељке се кувају два минута од тренутка када вода проври. Онда се чај остави да мало одстоји, процеди и пије незаслађен повремено у току дана у гутљајима.

За бубрежне каменчиће

Против бубрежних каменчића такође треба пити чај од трешњиних петељки. Чај се припрема тако што се кашичица петељки прелије са 200 грама воде или млека и кува један до два минута. Затим се чај остави да одстоји поклопљен пет минута, а онда процеди и пије три пута на дан.

За срчане тегобе

Против срчаних тегоба треба уситнити 25 грама коштица трешње, а затим их ставити у 80 милилитара јаке ракије. Овако добијен садржај треба оставити да одстоји десет дана на умереној температури. Од добијене тинктуре треба пити два пута на дан пет капљица.

За реуму

Против реуме треба осам дана узастопно пити сок од свежих трешања. Сок се пије три пута на дан по једна чаша.

За исцрпљеност

За уклањање физичке и умне исцрпљености треба, три пута на дан, појести по 250 грама овог воћа.

Чај за целулит

Потребно је

30 до 50 г петељки трешања
литар воде
½ кг трешања

Припрема

Петељке прелијте хладном водом и поклопите. После 12 сати на тихој ватри загревајте десетак минута па прелијте целе плодове трешње. После 20 минута процедите кроз газу и пијте по два децилитра, пет пута дневно.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas