Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Осам савета за коришћење маскаре који ће значити свакој жени: На ове ствари обично заборављамо

Довољно је само мало маскаре, па да заблистате

1680617184_shutterstock_777695227.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Дешава се да погрешно стављамо маскару, па се она ни не види када је ставимо на трепавице. Прочитајте ове трикове који ће вам “разјаснити” неке ствари које се тичу употребе маскаре. Изненадићете се сигурно, јер за неке трикове никада нисте чуле до сада.

Правилно наношење маскаре

Иако све жене знају класичне потезе за наношење маскаре на трепавице, некад се деси да направимо и грешке као што су:

  • Углавном користимо четкицу за наношење маскаре само у хоризонталном положају, а не и у вертикалном. Истина је да је угао четкице јако битан за савршен изглед трепавица.
  • Два пута прелазимо преко трепавица, не чекајући да се први слој маскаре осуши - што ствара грудвице.
  • Прво увијте трепавице увијачем;
  • Пређите четкицом три пута преко трепавица, повлачећи их ка унутрашњој страни ока;
  • А затим пређите опет три пута, повлачећи их ка спољашњој страни;
  • Врхом четкице (окрените је вертикално) сваку трепавицу раздвојите, повлачећи их ка горе;
  • Доње трепавице намажите тако што ћете четкицу померати лево - десно

 Рок трајања маскаре

Не заборавите на рок трајања ваше маскаре јер је за најбоље резултате најбоље имати свежу маскару. Исто тако је рок јако битан због инфекција ока. Да би вам било лакше, на сваки производ залепите папирић на којем ће писати када му истиче рок трајања. Рок трајања маскаре је обично око два месеца;

Беби пудер

Веровали или не, захваљујући беби пудеру можете да имате гушће трепавице. Једноставно врхом старе четкице за маскару ставите мало беби пудера на врхове трепавица пре наношења маскаре и имаћете гушће трепавице.

Доње трепавице

Доње трепавице могу да буду јако незгодне. За лакше наношење можете искористити танку четкицу за сликање како бисте нанели маскару на њихов корен.

Ваздух у бочици

Када једном извадите четкицу из бочице, немојте је враћати, осим ако то није преко потребно или вам је маскара при крају. Овај поступак додатно убацује ваздух у бочицу, па се зато маскара брже суши.

Проблем: Маскара која се размазује

Решење за овај проблем је врло једноставно: пудер у праху. Нанесите овакву врсту пудера на предео око очију, како бисте уклонили вишак уља из течног пудера, коректора и коже. Нагните главу уназад и нанесите маскару само на горње трепавице. Препоручујемо вам да купите маскару на бази силикона која се не размазује и која је водоотпорна.

Згуснута маскара у туби

Ако вам се ово десило, не брините, постоји лако решење. Једноставно ставите маскару (добро затворену) у чинију са топлом водом и сачекајте пар минута. Маскара ће „омекшати“, па ће вам бити доста лакше да је нанесете.

Понестаје вам маскаре?

Понестаје вам маскаре, а немате времена да купите нову и потребна вам је одмах? Додајте мало физиолошког раствора у бочицу и проблем је решен!

Сада сигурно знате све „тајне“ везане за правилно стављање маскаре и њено чување.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas