Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Осам ствари које вам могу донети више штете него користи: Већина их примењује свакодневно у неги коже

Обратите пажњу јер могу довести до иритације или погоршати постојеће проблеме са кожом

1674392866_shutterstock_1236550660.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Непрекидан развој трендова нам константно намеће употребу нових производа за негу лица.
Непрестано нам се нуде нове креме, уља, серуми и слично, који су по причи продаваца намењени здравом и лепом изгледу коже.

Међутим, ситуација је у одреженом броју случајева потпуно супротна, јер неки препарати могу веома лоше деловати на нас.

1. Предмети за чишћење коже

Прејак и чест пилинг никако није препоручљив. Коришћење различитих четкица и сунђерчића може довести до појачања осетљивости ваше коже и до црвенила.

Временом ће се на оштећеној кожи појављивати више бубуљица, као реакција на спољне прљавштине. Џејд ролери такође могу бити штетни и изазвати осипе. Уместо њих се препоручују масаже лица или пилинг од природних материја.

2. Витамин Е

Иако витамин Е представља добру заштиту против УВ зрачења, његова прекомерна употреба се не препоручује особама које имају проблематично масну кожу или акне. Употреба препарата са овим витамином запушиће ваше поре, што може довести до појаве нових запаљенских процеса на кожи. Боље је да мањак витамина Е у кожи надокнадите кроз исхрану.

3. Маске за лице од тканине

Маске за лице које су натопљене различитим серумима могу такође бити штетне, због високог процента синтетике у њима, који ви стављате директно на кожу. Честице синтетике се тако задржавају на вашој кожи, што није ни мало здраво. Те честице могу ући у ваше поре и изазвати појаву запаљенских процеса.

4. Серуми за обрве

Иритација капака је врло честа нус-појава приликом коришћења ових препарата, тако да се препоручује пажљивија употреба.

5. Фејс мист

У врелим летњим данима је препоручљивије умити се хладном водом, него користити ово миришљаво средство расхлађивања. Бројне хемикалије које се налазе у овим препаратима могу изазвати осећај пецкања на кожи након кратког расхлађења. Неретка појава је и дехидратација коже.

6. Ниацинамид

Витамин Б3, или ниацинамид, доказано је користан за нашу кожу, и његови бенефити су познати.

Међутим, сваки пут при употреби производа који садрже витамин Б3, треба обратити пажњу на његову количину, односно концентрацију у самом препарату, јер превелико учешће овог витамина у производу, може да изазове свраб и црвенило на кожи.

7. Етерична уља

Различита уља се препоручују као замена за креме. Уколико, пак, имате суву и оштећену кожу, ова уља вам могу изазвати само додатне проблеме, јер ће кожа бити додатно надражена и црвена.

8. Козметика за интимну хигијену

Истраживања су показала да већина ових проиузвода садржи супстанце које могу утицати на развој гљивичних инфекција у интимним регијама.

Такође, различите марамице и дезодоранси намењени овим деловима тела, садрже хемикалије које никако не би требало употребљавати на тако осетљивој регији а, иначе је иритација неизбежна.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas