· · Коментари: 0
НЕГА И ЛЕПОТА

Освежите своје ЛИЦЕ: Ево због чега вам се јављају упорни ТАМНИ ПОДОЧЊАЦИ

У потрази за лепотом, радимо много „маневара“ који нас трансформишу, али цео процес ће отићи у воду ако се појаве подочњаци...

1677107744_T-podocnjaci.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Сигурно се оправдавате убрзаним темпом живота, застрашујућом екологијом, а и даље се питате како да се ослободите црних подочњака испод очију.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Тако, на пример, један од разлога је баналан недостатак сна и прекомерни рад. Ако је у претходном периоду било пуно посла, оптерећење ће бити приказано на лицу.

Крема за превенцију
Кожи око очију можете помоћи да буде здрава уз помоћ маски и крема за очи, како куповних, тако и домаћих. Ево неколико рецепата:Ситно исецкајте першун и помешајте са павлаком, нанесите ову кашу испод очију 10-15 минута.Умочите памучне јастучиће у топли кувани зелени чај и нанесите испод очију на 15-20 минута.Такође можете направити маске од јабука (кришке јабуке на очима) или од свежег сира.

Волите да попијете нешто јако и пушите, па волите тамне кругове испод својих језера без дна. Објашњење је једноставно: кожа оних који пуше и пију алкохол брже стари и склонија је упали и отоку. Неправилна исхрана такође скоро тренутно утиче не само на благостање, већ и на стање нежне коже испод очију.

Прочитајте још: Боље памћење уз помоћ малих трикова: Вежбајте мозак на једноставне начине

Ако родитељи имају кругове испод очију, онда је сасвим природно да се они могу појавити и код вас - не можете се расправљати против наследности. Мајка природа је одлучила да крвне судове постави веома близу под кожу очних капака, а од овога је већ немогуће да се отарасимо уз помоћ козметике.

Хроничне болести

Унутрашњи органи и системи могу сигнализирати тамним сенкама испод очију. Бубрези, јетра, жучна кеса, штитна жлезда, кардиоваскуларни систем и други можда желе да вам кажу да је време да се бринете и о њима.

Неправилна нега

Спољашњи иританти и неквалитетна козметика ће помоћи да се појаве кругови. Оперите лице хладном водом, не заборавите да оперете шминку пре спавања, не трљајте марљиво нежну кожу око очију, нанесите производе за негу са памуком и пажљиво прочитајте етикете на њима.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.