· · Коментари: 0
нега

Ове производе ЛЕТИ треба да ИЗБЕГАВАТЕ како не бисте ОШТЕТИЛИ КОЖУ

Пред почетак или током врелих летњих дана, треба ускладити негу коже са новим временским условима - лице и тело ће вам бити захвални.

1595595090_Depositphotos_18884635_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Можете пазити на календар и чекати дан почетка лета, а најбоље ће вам послужити термометар и субјективни осећај. Чим почнете да се жалите на врућину, ову козметику треба да оставите за свежије дане.

1. УЉЕ ЗА ЛИЦЕ

Фото: Пиxабаy

Чим температуре порасту, а нарочито ако су праћене већом влажношћу ваздуха, кожа постаје маснија - лучи се више масних супстанци. Ако још и ви додате уља или уљане серуме, могуће је да кожа постане проблематична. Избиће бубуљице, акне, а и они склони розацеи видеће погоршање стања.

Прочитаје још: Заборавите оклагије, вакуме, бацања новца... Ово су ТОП ТРИ начина да се решите ЦЕЛУЛИТА

2. ПРЕПАРАТИ ОСЕТЉИВИ НА СУНЦЕ

Сви ретиониди и воћне киселине су популарни због дивног дејства при чишћењу коже и нежног сјаја који јој дају, али нису за летње месеце. Високе температуре доводе до веће апсорпције ових производа а то може изазвати црвенило и иритацију.

3. ЈАКИ ПИЛИНЗИ

Пилинг може деловати на два начина - механички, честицама које - поједностављено речено - стружу кожу и скидају површински слој мртвих ћелија, или хемијски - помоћу ензима. Механички пилинг је, по правилу, јачи и саветује се његова примена током зимских дана, кад је кожа сувља и треба је ослободити да би лакше примала креме.

Прочитајте још: Како да носите НАЈПОПУЛАРНИЈЕ ПАНТАЛОНЕ овог лета, да изгледате ЛЕПО, а осећате се УДОБНО

Јаке пилинге лети треба избегавати!

Лети се не препоручују, нарочито ако одлазите на пливање, било у мору или на базену. Кожа ће после пилинга бити изузетно осетљива и на хлорисану и на слану морску воду. Зато примењујте само нежније, ензимске пилинге.

4. ТЕШКЕ МАСКЕ ЗА НЕГУ

Фото: Пиxабаy

Густе уљане или протеинске маске замените лаким маскама за освежење и чишћење коже.

Прочитајте још: Жене СВАКОГ ДАНА праве ову фризуру, а не знају колико ШТЕТИ КОСИ

Време је да обратите пажњу да на сваком производу пише "не запушава поре". Лето је време кад јаче раде све жлезде па чиста кожа значи и мање митисера и бубуљица.

5. ХИДРАНТНИ ЛОСИОНИ ЗА ЧИШЋЕЊЕ

Колико год да су добродошли зими, толико лети могу донети непријатности. Наиме, многе жене се жале да се због коришћења оваквих лосиона више зноје, а кожа им се брже масти. Радије их замените тоницима на бази гликолне или салицилне киселине.

6. ЈАКЕ ХИДРАНТНЕ КРЕМЕ

Сигурни смо да редовно проверавате састав козметике, а током летњих месеци треба избегавати оне креме у којима има уља. Оне делују тешко на кожи и могу изазвати упале и бубуљице.

Прочитајте још: Од рибарског чамца до светских модних писта: Трендсетерке ПОЛУДЕЛЕ за овим АКСЕСОАРОМ

Користите креме са заштитним фактором!

Радије се определите за лакше креме са антиоксидантима, као што су витамин Ц или зелени чај.

7. СВЕ КРЕМЕ БЕЗ ЗАШТИТНОГ ФАКТОРА

Заштита од сунца је једна од најважнијих компоненти неге током летњих месеци. Не заборавите да заштитни фактор треба обнављати после купања, брисања пешкиром, али и знојења. Треба крему нанети 15 минута пре изласка и обнављати је на сваких 2-3 сата.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.