Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Помоћу прашка за пециво ослободите се проблема масне косе

Иако постоји велики број шампона, постоји начин да спречите косу да се масти помоћу намирнице које свако има у кухињи

1616181052_Depositphotos_153275078_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Један од свакако најбољих састојака за домаћи шампон је прашак за пециво. Његова највећа предност је то што вас у тренутку решава перути и различитих нечистоћа које су последица утицаја свакаквих хемикалија које свакодневно наносите на своју косу.

Прочитајте још: Разлика између ДНЕВНЕ И НОЋНЕ КРЕМЕ: А после 30. потребне су нам обе

Фото: деспоситос

Шампон од прашка за пециво посебно се препоручује особама које имају проблема са масном косом, будући да овај састојак исушује. Све што треба да учините како бисте припремили ваш органски шампон једа помешате пола шољице прашка за пециво са три чаше воде. Наведена смеса биће вам довољна за неколико прања, а можете је држати у пластичној кутијици.


Уколико бисте радије сваки пут припремали нову смесу, помешајте само једну кашичицу прашка за пециво и једну шољицу воде. Смесу пре употребе добро протресите и нанесите на теме и дословно утрљате прстима попут масаже. Након што сте нанели свој домаћи шампон, исперите прашак за пециво са пола шољице јабуковог сирћета. Уколико вам се чини да је мирис сирћета прејак, можете помешати само једну кашичицу и шољицу воде и тиме испрати своје теме.

Приметићете како ваша коса испочетка мало чудно реагује на ову комбинацију прашка за пециво и сирћета, али не брините јер ће све доћи на своје након неколико дана. Реч је о томе што је ваш комерцијални шампон, због хемикалија које садржи, уништио један слој темена који је заслужан за природна уља која хране косу.

Прочитајте још: Маска за масну кожу од ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА: Угодите себи код куће (РЕЦЕПТ)

Ако сте до сада свакоднево прали косу, више то немојте чинити било да користите природни или комерцијални шампон. Прање косе сваки други дан помоћи ће вам да ваша коса и теме буду здрави.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas