· · Komentari: 1
nega

Razlika između DNEVNE I NOĆNE KREME: A posle 30. potrebne su nam obe

Sa ulaskom u tridesete svakoj ženi je potrebna intenzivnija nega lica jer koža polako gubi na elastičnosti, pada proizvodnja kolagena, a bore postaju sve vidljivije.

1615910052_Depositphotos_35324963_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Pravilan režim nege uključuje i dnevnu i noćnu kremu.

Dnevna krema

Osnovni zadatak dnevne kreme jeste da zaštiti kožuod svakodnevnog zagađenja i vetra. Ona stvara svojevrsnu barijeru i sprečava isušivanje kože.  Lako upija i ne ostavlja masni trag.

Pročitajte još: Maska za masnu kožu od ZELENOG ČAJA: Ugodite sebi kod kuće (RECEPT)

Najčešće sadrži UV filter čime štiti od štetnog zračenja i preuranjenih bora. Dnevnu kremu nanosimo ujutru i prema potrebi u toku dana.

Noćna krema

Ona je bogata aktivnim sastojcima koji pospešuju obnovu kože, dubinski je hidriraju i hrane. Noćna krema je bogatija od dnevna i lakše prodire u kožu.

Najpotrebnije su suvoj koži koja lako gubi vlagu, isušuje se i brže puca. Međutim, treba izbegavati one na bazi parfema jer mogu uzrokovati crvenilo i perutanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.