Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

Pomoću praška za pecivo oslobodite se problema masne kose

Iako postoji veliki broj šampona, postoji način da sprečite kosu da se masti pomoću namirnice koje svako ima u kuhinji

1616181052_Depositphotos_153275078_s-2019.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Jedan od svakako najboljih sastojaka za domaći šampon je prašak za pecivo. NJegova najveća prednost je to što vas u trenutku rešava peruti i različitih nečistoća koje su posledica uticaja svakakvih hemikalija koje svakodnevno nanosite na svoju kosu.

Pročitajte još: Razlika između DNEVNE I NOĆNE KREME: A posle 30. potrebne su nam obe

Foto: despositos

Šampon od praška za pecivo posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa masnom kosom, budući da ovaj sastojak isušuje. Sve što treba da učinite kako biste pripremili vaš organski šampon jeda pomešate pola šoljice praška za pecivo sa tri čaše vode. Navedena smesa biće vam dovoljna za nekoliko pranja, a možete je držati u plastičnoj kutijici.


Ukoliko biste radije svaki put pripremali novu smesu, pomešajte samo jednu kašičicu praška za pecivo i jednu šoljicu vode. Smesu pre upotrebe dobro protresite i nanesite na teme i doslovno utrljate prstima poput masaže. Nakon što ste naneli svoj domaći šampon, isperite prašak za pecivo sa pola šoljice jabukovog sirćeta. Ukoliko vam se čini da je miris sirćeta prejak, možete pomešati samo jednu kašičicu i šoljicu vode i time isprati svoje teme.

Primetićete kako vaša kosa ispočetka malo čudno reaguje na ovu kombinaciju praška za pecivo i sirćeta, ali ne brinite jer će sve doći na svoje nakon nekoliko dana. Reč je o tome što je vaš komercijalni šampon, zbog hemikalija koje sadrži, uništio jedan sloj temena koji je zaslužan za prirodna ulja koja hrane kosu.

Pročitajte još: Maska za masnu kožu od ZELENOG ČAJA: Ugodite sebi kod kuće (RECEPT)

Ako ste do sada svakodnevo prali kosu, više to nemojte činiti bilo da koristite prirodni ili komercijalni šampon. Pranje kose svaki drugi dan pomoći će vam da vaša kosa i teme budu zdravi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas